Eikechips - amerikansk vs. fransk?

Ja, men har jo lest at folk har tillsatt 50g i 20 liter og fått alt for mye eiksmak, så man kan jo lure.
 
Tar denne tråden opp igjen. Har en old ale til gjæring (OG på 83), og vurderer å ha eikechips (amerikansk, fra sherryfat) oppi. Har forsøkt å finne ut hvor lang kontakttid som er å anbefale, men finner såpass mange ulike svar at jeg er mindre klok nå enn før. Vil det holde med 30 gram på 20 liter i en uke før tapping på flasker? Jeg er ute etter et subtilt stikk av eik, og ikke et overdøvende eikepreg. Ølet er ment for lagring i både ett og tre år. Noen som har erfaringer å dele?
 
Jeg har bestilt amerikanske chips jeg tenkte å stappe oppi en stout.

Det jeg lurer på er beste fremgangamåte.

Den skal karboneres på fat og så over på flaske. Kan jeg bare hive de løst i fatet? I tilfelle, kan jeg bli lurt av smaken under testing mtp at stigerøret er i bunn, synker eller flyter de?

Bør jeg heller bare ha de på dunken?

Hva vil være best for å få et hint av chips, lite men lengre, eller mer men kortere? Ser for meg at man får kanskje mer "dypere" smak hvis de får ligge lengre?
 
Tilbake
Topp