Tenker ut en kremet sjokolade brun ale oppskrift til Jul der jeg tenker og prøve litt av hvert.
Noe av det jeg har fantasert om er:
Litt pasteurisert honning i vann med ca og på 1063 rett i gjærtanken før gjæren tilsettes.
Kakaobiter (cocoa nibs) med vaniljestenger og selv "brente" eikepinner i sekundærdunken for ca 1 uke.
Er litt underlig blanding av basemalt av den grunn at jeg har litt av pale malt til overs som jeg gjerne skulle brukt opp.
Her er oppskriften jeg har kommet fram til: Noen innspill til justering/sløyfing?
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 24 liters
OG: 1063
BG: 1060
Alcohol: ca 6.3 % by vol.
Colour: 42 EBC (Brown)
Bitterness: 41 IBU
BU/GU: 0.65
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 2200 g
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 2200 g
Aroma Malt 150 EBC 100 EBC 250 g
Chocolate Malt 800 EBC 200 g
Melanoidin Malt 80 EBC 500 g
Toasted Flaked Oats 60? EBC 500 g
Flaked Oats 4 EBC 125 g
Flaked wheat 4 EBC 125 g
Flaked Barley 4 EBC 125 g
Flaked Rye 4 EBC 125 g
Honey 40 EBC 200 g
Mash schedule: 65 for 30 minutes, 68 degrees for 40 minutes.
Hops
Columbus 16% alpha 15 g 90 minutes
Styrian Golding 4.6% alpha 20 g 30 minutes
Columbus 16% alpha 39 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1056 American Ale
Comments:
66g cocoa nibs i sekundærdunk
2 vaniljestenger i sekundærdunk
4 toastede eikepinner i sekundærdunk
Dette kan bli spennende :biersmile:
Noe av det jeg har fantasert om er:
Litt pasteurisert honning i vann med ca og på 1063 rett i gjærtanken før gjæren tilsettes.
Kakaobiter (cocoa nibs) med vaniljestenger og selv "brente" eikepinner i sekundærdunken for ca 1 uke.
Er litt underlig blanding av basemalt av den grunn at jeg har litt av pale malt til overs som jeg gjerne skulle brukt opp.
Her er oppskriften jeg har kommet fram til: Noen innspill til justering/sløyfing?
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 24 liters
OG: 1063
BG: 1060
Alcohol: ca 6.3 % by vol.
Colour: 42 EBC (Brown)
Bitterness: 41 IBU
BU/GU: 0.65
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 2200 g
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 2200 g
Aroma Malt 150 EBC 100 EBC 250 g
Chocolate Malt 800 EBC 200 g
Melanoidin Malt 80 EBC 500 g
Toasted Flaked Oats 60? EBC 500 g
Flaked Oats 4 EBC 125 g
Flaked wheat 4 EBC 125 g
Flaked Barley 4 EBC 125 g
Flaked Rye 4 EBC 125 g
Honey 40 EBC 200 g
Mash schedule: 65 for 30 minutes, 68 degrees for 40 minutes.
Hops
Columbus 16% alpha 15 g 90 minutes
Styrian Golding 4.6% alpha 20 g 30 minutes
Columbus 16% alpha 39 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1056 American Ale
Comments:
66g cocoa nibs i sekundærdunk
2 vaniljestenger i sekundærdunk
4 toastede eikepinner i sekundærdunk
Dette kan bli spennende :biersmile: