Eksperimentelt "Jule" ale

Tenker ut en kremet sjokolade brun ale oppskrift til Jul der jeg tenker og prøve litt av hvert.
Noe av det jeg har fantasert om er:
Litt pasteurisert honning i vann med ca og på 1063 rett i gjærtanken før gjæren tilsettes. 
Kakaobiter (cocoa nibs) med vaniljestenger og selv "brente" eikepinner i sekundærdunken for ca 1 uke.
Er litt underlig blanding av basemalt av den grunn at jeg har litt av pale malt til overs som jeg gjerne skulle brukt opp.

Her er oppskriften jeg har kommet fram til:  Noen innspill til justering/sløyfing?
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 24 liters
OG: 1063
BG: 1060
Alcohol: ca 6.3 % by vol.
Colour: 42 EBC (Brown)
Bitterness: 41 IBU
BU/GU: 0.65
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 2200 g
Pale Malt 7 EBC         7 EBC 2200 g
Aroma Malt 150 EBC 100 EBC 250 g
Chocolate Malt         800 EBC 200 g
Melanoidin Malt           80 EBC 500 g
Toasted Flaked Oats           60? EBC 500 g
Flaked Oats           4 EBC 125 g
Flaked wheat                        4  EBC          125  g
Flaked Barley                        4  EBC          125  g
Flaked Rye                          4  EBC            125 g             
Honey                 40 EBC 200 g

Mash schedule: 65 for 30 minutes, 68 degrees for 40 minutes.
Hops

Columbus           16% alpha 15 g 90 minutes
Styrian Golding 4.6% alpha 20 g 30 minutes
Columbus           16% alpha 39 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1056 American Ale
Comments:
66g cocoa nibs i sekundærdunk
2 vaniljestenger i sekundærdunk
4 toastede eikepinner i sekundærdunk

Dette kan bli spennende  :biersmile:
 
Ikke så langt unna denne da

loebrygg skrev:
Idag skal jeg tappe Gonzo Imperial Porter
som heller kom ut som en Gonzo Imperial Brown Porter grunnet dårlig utbytte av svart malten

Etter det skal jeg sette starter til Underlig Jul

UNDERLIG JUL 15°P, 30 IBU, 6.5% ALC/VOL, Deep Copper/Light Brown

Cara Crystal
Chocolate

1 g/liter Columbus @ 60 min
1 g/liter Cascade @ 15 min
1 g/liter Columbus @ 0 min

WLP007

der jeg skal dele batchen i to og tilsette
et par kanelstanger, noen skiver frisk ingefær og nelikkspikere @ 10 min
 
Tilbake
Topp