Tapp av 5L før humletilsetting og kok i separat kjele. Kjøp en 4,5L
gjæringsballong fra BryggSelv og tilsett bunnslam fra en av disse og la den stå ett år...
Surøl fra Polet med både Brett og Bacteria
Brasserie Cantillon Brouwerij – All Beers
Brouwerij De Troch – Cuvée Chapeau Oude Gueuze - 2261102
Gueuzerie Tilquin – Oude Gueuze Tilquin à l’Ancienne - 9793002
Brouwerij Van Honsebrouck N.V. – St. Louis Gueuze Fond Tradition - 1602302
Brouwerij Oud Beersel – Oude Gueuze, Oude Kriek - 911102 - 9595402
Mikkeller – Spontanale (et al.) - 3562501 - 1977202 - 3905902
Hanssens Artisanaal – All Beers - 2167202
Brasserie Fantôme – All Beers - 2107501
@Per Buer
har denne stående på glass i 9 mnd. er ikke aktivitet i følge av bobler når jeg lyser inn.
smakte den idag og syntes den mangler endel syre.
hva kan jeg gjøre for å få den surere?
mistenker at det er for mye humle i den, men dette er første surølbatch og det var sånn det ble.
vil slants kunne gjøre jobben?
er det andre muligheter eller er løpet kjørt??
BeerSmith 2 Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: #27gueze
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Gueuze
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 40.25 l
Post Boil Volume: 28.90 l
Batch Size (fermenter): 24.00 l
Bottling Volume: 21.16 l
Estimated OG: 1.054 SG
Estimated Color: 7.4 EBC
Estimated IBU: 7.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 62.00 %
Est Mash Efficiency: 71.8 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4.00 kg Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC) Grain 1 57.1 %
3.00 kg Wheat, Flaked (3.2 EBC) Grain 2 42.9 %
20.00 g Hallertauer Mittelfrueh [3.90 %] - Boil Hop 3 7.9 IBUs
20.00 g franske eike Chips (Primary 0.0 weeks) Flavor 4 -
1.0 pkg Belgian Sour Mix 1 (White Labs #WLP655) Yeast 5 -
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Total Grain Weight: 7.00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 25.26 l of water at 58.5 C 55.0 C 15 min
Saccharification Add 0.00 l of water and heat to 68.0 C over 15 mi 68.0 C 45 min
Mash Out Heat to 77.0 C over 10 min 77.0 C 5 min
Sparge: Fly sparge with 29.01 l water at 75.6 C