Ekstrakt med spesialmalt

AndersGrom

Dommer
Skal sette en type pale ale som er med en god del mengde hvetemalt. Er det noe spesiellt forhold med mengde når mna bruker hvetemalt?

Har lagd en oppskrift som jeg tenkte prøve meg på:

1,8 kg LME lys
1 kg Hvetemalt
0,2 kg Crystalmalt
25 g fuggles(60 min)
15 g Cascade (15 min)
8 g Cascade (1min)
1 pk Notthingham tørr

Hvetemalt og crystalmalt tilsettes i kaldt vann og varmes opp til 70 grader . Skylles ut. Vann mengde 8 liter
Koker opp og tilsetter LME.
Etter humle og nedkjøling tilsettes ca 4 l vann så totale megnden blir ca 12 l ferdig vørt.
 
Du får ikke særlig smak ut av basismalt dersom de ikke blir mesket, og hvete gir ikke spesielt mye smak i seg selv, egentlig. Kjør ev. en minimesk med hvetemaltet.
 
Forsåvidt, men vannmengden blir litt stor, og tiden kan muligens være litt kort i det aktuelle temperaturområdet.
 
Tilbake
Topp