God kveld,
Tenkte å teste en batch laget på ekstrakt, men fargen ble mye mørkere enn jeg hadde forventet etter koking (60 minutter). Kort fortalt var det 3 kg Briess CBW Golden Light (Bryggselv) med ca 20 liter etter kok. Hadde forventet at det skulle bli nokså lyst, men ble altså betraktelig mørkere.
Noen med erfaring fra ekstraktbrygging som har opplevd lignende? Er det selve ekstraktet som er mørkere enn forventet eller har det noe med kokingen å gjøre.
Kan jo nevne at ekstraktet ble tilsatt vannet når det var nesten på kokepunktet, men uten at det var varme på kjelen (for ikke å svi i bunnen). Varmen ble først slått på etter at alt var rørt godt og løst opp.
Tenkte å teste en batch laget på ekstrakt, men fargen ble mye mørkere enn jeg hadde forventet etter koking (60 minutter). Kort fortalt var det 3 kg Briess CBW Golden Light (Bryggselv) med ca 20 liter etter kok. Hadde forventet at det skulle bli nokså lyst, men ble altså betraktelig mørkere.
Noen med erfaring fra ekstraktbrygging som har opplevd lignende? Er det selve ekstraktet som er mørkere enn forventet eller har det noe med kokingen å gjøre.
Kan jo nevne at ekstraktet ble tilsatt vannet når det var nesten på kokepunktet, men uten at det var varme på kjelen (for ikke å svi i bunnen). Varmen ble først slått på etter at alt var rørt godt og løst opp.