1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ekstraktbrygg koking

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av CAMØRN, 19 Okt 2015.

  1. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
    Kort spørsmål:
    Ved bruk av DME/ekstraktbrygg til lager, gjelder 90 min kok også her, eller holder det med 60 min?
     
  2. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det holder med 15 minutter kok. Grunnen til at du som regel koker lenger er for å få mer bitterhet ut humlen.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
    Kjører man egen humleprofil/skjema komer man deretter? 90 min er ingen hensikt?
     
  4. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    90 min har ingen hensikt med ekstrakt, med mindre du av en eller annen grunn vil koke humle så lenge. 15 min for å desinfisere er nok.
     
  5. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
    Da kjører jeg 60 min, siden jeg har uhumlet maltekstrakt og ønsker å bestemme humleprofilen selv. Funker fjell det?
     
  6. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jepp.
     
  7. maasa2k

    maasa2k
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    Slenger meg på her!
    Jeg børte fra brewing network at de mente på at det viktigste for å få bort "ekstraktsmaken" er full worth boil og 60 min koketid. Jeg har prøvd både 15 min og 60min. 15 min fungerte veldig greit, men jeg følte faktisk det ble litt bedre av 60 min kok. Spørsmålet er da: er det bare meg som inbiller meg dette, eller er det noe i det?
     
    CAMØRN liker dette.

Del denne siden