Jeg hadde en pakke nykjøpt Wyeast 3068.
Jeg lagde 5 liter starter med ekstrakt og tilsatte gjæren. Jeg ristet dette godt en gang, og så lot jeg det gjære helt ut. Ca 4-5 dager.
Satte den i kjøleskap lot det stå der i 1 dag. Lagde så nye 4 liter med starter (vann og ekstrakt).
Så helte jeg av all klar veske og tilsatte ny starter (vørter) og ristet kraftig igjen.
Dette lot jeg gjære i ca 24 timer og da var det full aktivitet i starteren igjen.
Så fordelte jeg dette i ca 125liter vørter. Og nå ca 15 timer etter gjærtilsetting er det full stormgjæring.
Og så kommer spørsmålet: Er dette en god måte å gjøre det på? Hvordan treffer jeg i forhold til optimal gjærmengde?
P:S Etter at dette er ferdig gjæret er planen å sette ett nytt identisk brygg og så gjære dette i samme kar etter at jeg har stukket om første brygg. Da bruker jeg gjærkaka som ligger i bunnen som gjær til neste brygg. Er dette en god plan?
Jeg lagde 5 liter starter med ekstrakt og tilsatte gjæren. Jeg ristet dette godt en gang, og så lot jeg det gjære helt ut. Ca 4-5 dager.
Satte den i kjøleskap lot det stå der i 1 dag. Lagde så nye 4 liter med starter (vann og ekstrakt).
Så helte jeg av all klar veske og tilsatte ny starter (vørter) og ristet kraftig igjen.
Dette lot jeg gjære i ca 24 timer og da var det full aktivitet i starteren igjen.
Så fordelte jeg dette i ca 125liter vørter. Og nå ca 15 timer etter gjærtilsetting er det full stormgjæring.
Og så kommer spørsmålet: Er dette en god måte å gjøre det på? Hvordan treffer jeg i forhold til optimal gjærmengde?
P:S Etter at dette er ferdig gjæret er planen å sette ett nytt identisk brygg og så gjære dette i samme kar etter at jeg har stukket om første brygg. Da bruker jeg gjærkaka som ligger i bunnen som gjær til neste brygg. Er dette en god plan?