Hei!
Har en dunk eplejuice gjæret med wlp775 stående som snart er klar til flasking. Jeg liker cideren tørr, men kunne tenkt meg litt mer restsødme enn når den er gjæret helt ut. Derfor lurer jeg på hvordan resultatet blir hvis jeg har oppi litt sukkerfri saft for å gi sødme og mer smak? Det er vel ikke slik at noe i saften dreper gjæren, slik at jeg ikke får kullsyre i flaskene?
Tenkte også på å helle oppi mer juice istedet for sukker til karbonering. Er det noen som har erfaring med dette? Og hvor mye trenger man på per liter? Er redd for flaskebomber, så hvis ingen her har noe godt svar blir det vel å holde seg til 5-6 gr sukker pr liter istedet.
Har en dunk eplejuice gjæret med wlp775 stående som snart er klar til flasking. Jeg liker cideren tørr, men kunne tenkt meg litt mer restsødme enn når den er gjæret helt ut. Derfor lurer jeg på hvordan resultatet blir hvis jeg har oppi litt sukkerfri saft for å gi sødme og mer smak? Det er vel ikke slik at noe i saften dreper gjæren, slik at jeg ikke får kullsyre i flaskene?
Tenkte også på å helle oppi mer juice istedet for sukker til karbonering. Er det noen som har erfaring med dette? Og hvor mye trenger man på per liter? Er redd for flaskebomber, så hvis ingen her har noe godt svar blir det vel å holde seg til 5-6 gr sukker pr liter istedet.