Er det nokon som har erfaringar med bruk av ølgjær til eplecider?
I utgongspunktet byrjar som kjend cideren å gjære av seg sjølv, men ein har då eindel smakfull, god gjær liggande som kanskje kan passe til pressa epler òg.
Er det nokon som har erfaringar med bruk av ølgjær til eplecider?
I utgongspunktet byrjar som kjend cideren å gjære av seg sjølv, men ein har då eindel smakfull, god gjær liggande som kanskje kan passe til pressa epler òg.
Hei! Har brukt Nottingham på en batch med eplemost fra Hardanger.
Har vasket gjæra.
Lurer på om noen gjort det med gjær fra cider, og setter det mye smak på gjæren?
Jeg lager cider hver høst, og fikk i fjor et tips om å bruke wlp002 da jeg skulle handle cidergjær hos bryggselv. Brukte gjæren med godt resultat, og gjør det igjen nå.
Jeg lager cider hver høst, og fikk i fjor et tips om å bruke wlp002 da jeg skulle handle cidergjær hos bryggselv. Brukte gjæren med godt resultat, og gjør det igjen nå.
Hvordan ble tørrheten på denne cideren? WLP002 er jo kjent for å gjære relativt svakt ut, men kanskje det er tilstrekkelig når det stort sett bare er fruktsukker til stede.
Har nettopp laget sider med US-05. Det ble bra og anbefales hvis du ønsker å å få frem smaken fra eplene, siden denne gjæren bidrar med lite smak.
Pitchet rett i karet. Gjæret på 20 grader. OG var 1045 og FG var 1004 ved tapping etter tre uker. Tror det er lurt å overpitche hvis eplesaften ikke er varmebehandlet for å få rask gjæring og redusere sjansen for villgjæring og infeksjoner.
Kjøpte 18l first price eplejuice på kiwi igår, målte OG:1.046. Helte oppi 2 rør med WLP775. Tenkte å prøve meg på pærecider senere i vinter og på den skal jeg bruke WLP002.
Kjøpte 18l first price eplejuice på kiwi igår, målte OG:1.046. Helte oppi 2 rør med WLP775. Tenkte å prøve meg på pærecider senere i vinter og på den skal jeg bruke WLP002.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.