Jeg laget min første eplesider forrige måned. Uten å tenke veldig nøye (les: i det hele tatt) gjennom prosessen på forhånd, eller lese meg opp på noe som helst. Jeg presset epler og fikk ca 12 liter saft. Tilsatte Wyeast sidergjær og 350 gram laktose (ingen fintenking bak det volumet - jeg hadde 1/2 kg for hånden, men tenkte at "det blir kanskje litt mye" så jeg endte på 350), og satt til gjæring på ca 20 grader. Etter vel 3 uker, flasket jeg med 2 "karboneringspiller" per flaske slik jeg gjør med alt av øl. Så skal det få stå til jul. Har ikke bestemt om jeg skal la det stå kaldt eller varmt etter at flaskegjæringen er over. Pga plassmangel i kjøleskap, blir den vel bare stående i det til enhver tid kjøligste rommet. Den smakte godt ved flasking. Veldig syrlig, men frisk, god eplesmak.
Jeg pleier normalt å legge noe mer arbeid i forberedelser og gjennomføring enn dette, men pytt pytt, eplesider kan da ikke være så vanskelig?