Er det nokon som er interresert i juice fra Aroma epler?
Eg har ein godveplehaust i år og har meir enn eg treng sjølv. Eplesorten er Aroma og trea mine har ikkje sett sprøytemidlar eller kunstjødsel på ein liten mannsalder. Kvaliteten i år er god, ingen skurvsopp, og dårlege epler blir luka ut. Alle epler blir vaska og inspisert før pressing.
Epla er hausta første veka i Oktober, og ca. halvparten er allereie pressa. Denne første juicen er litt syrleg og har ein Sg på rundt 1,042. Resten av epla skal få stå til ettermodning før pressig for å få ein søtare juice. Eg reknar med å presse desse i starten av November.
Om det er interresse nok i Bergen-Voss og omegn kan eg mogeleg levere eit feller lass her i kombinasjon med andre ærend, i løpet av November reknar eg med. Eg reknar med å ha ca 200L til overs og ein kan velje om ein vil ha frå første eller andre pressing. Kvaliteten på andre pressing må eg koma tilbake med.
Juicen er pasteurisert ved oppvarming til 80 °C, og er tappa på 5L pose type Bag-in-boks, innholdet er i snitt godt over 5L men ikkje nøyaktig målt. Den er ufiltrert. Blir i utgangspunktet levert utan kartong, men kartong kan leverast i tillegg for ein ti'ar (10,-).
Pris pr. pose (5L +): 150,-
Eg har ein godveplehaust i år og har meir enn eg treng sjølv. Eplesorten er Aroma og trea mine har ikkje sett sprøytemidlar eller kunstjødsel på ein liten mannsalder. Kvaliteten i år er god, ingen skurvsopp, og dårlege epler blir luka ut. Alle epler blir vaska og inspisert før pressing.
Epla er hausta første veka i Oktober, og ca. halvparten er allereie pressa. Denne første juicen er litt syrleg og har ein Sg på rundt 1,042. Resten av epla skal få stå til ettermodning før pressig for å få ein søtare juice. Eg reknar med å presse desse i starten av November.
Om det er interresse nok i Bergen-Voss og omegn kan eg mogeleg levere eit feller lass her i kombinasjon med andre ærend, i løpet av November reknar eg med. Eg reknar med å ha ca 200L til overs og ein kan velje om ein vil ha frå første eller andre pressing. Kvaliteten på andre pressing må eg koma tilbake med.
Juicen er pasteurisert ved oppvarming til 80 °C, og er tappa på 5L pose type Bag-in-boks, innholdet er i snitt godt over 5L men ikkje nøyaktig målt. Den er ufiltrert. Blir i utgangspunktet levert utan kartong, men kartong kan leverast i tillegg for ein ti'ar (10,-).
Pris pr. pose (5L +): 150,-