Kold Brygg
Moderator
Snakker her om ølstilen og ikke gjæren
Stilen kan vel beskrives i sjiktet med Old Ale, Winter Warmer og litt løsere Barley Wine.
Til tross for at enkelte medlemmer her har stor forkjærlighet for engelske øl, har jeg ikke funnet noe om Burton Ale på forumet.
Kan bidra med det jeg har funnet.
Godkjent av BJCP
IBU: 40 – 50
SRM: 14 – 22
OG: 1.055 – 1.075
FG: 1.018 – 1.024
ABV: 5.0% – 7.5%
Som Martyn Cornell skriver:
Det er noen kilder med aktuelle oppskrifter. Martyn Cornell og Antony Hayes i Zymurgy (se vedlegg).
Youtube-video med en Burton som er laget på denne oppskriften, og smaksnotater etterhver som den har utviklet seg. 12 og 18 måneder, samt 8 år
http://chopandbrew.com/lagniappe/bad-ass-burton-ale-recipe/
En litt annen oppskrift fra Zymurgy
Martyn Cornell har også en artikkel på bloggen sin.
Drew Beechum skriver litt på BeerAdvocate med oppskrift.
Ron Pattison litt om klassifieringskodene som ble brukt av bryggeriene. Her er det mulig å hente ut informasjon om humlemengde som ble brukt på øl som skulle lagres.
Gordon Strong har en artikkel på BYO for de som har tilgang.
Wikipedia har en del historikk.
Gjær som er anbefalt i de forskjellige oppskriftene er:
Wyeast 1968 ESB Ale Yeast
Wyeast 1318 London Ale III
White Labs WLP002 English Ale Yeast
Windsor yeast
Ingen har brukt
WLP023 Burton Ale eller Wyeast 1275 Thames Valley
Er det bevisst eller bare tilfeldig at Burton Ale ikke har vært diskutert eller tilsynelatende brygget av forummedlemmene?
Stilen kan vel beskrives i sjiktet med Old Ale, Winter Warmer og litt løsere Barley Wine.
Til tross for at enkelte medlemmer her har stor forkjærlighet for engelske øl, har jeg ikke funnet noe om Burton Ale på forumet.
Kan bidra med det jeg har funnet.
Godkjent av BJCP
IBU: 40 – 50
SRM: 14 – 22
OG: 1.055 – 1.075
FG: 1.018 – 1.024
ABV: 5.0% – 7.5%
Som Martyn Cornell skriver:
Burton Pale Ale, also known as Burton Ale is the original dark, rather sweet beer the brewers of Burton upon Trent made and exported to Russia before they started brewing even paler, bitterer India Pale Ales in the 1820s.
The recipe for Greene King Burton Pale Ale is absolutely typical of the Burton Ale style: pale ale and crystal malts, brewing sugar for additional extract, caramel, and Special Brewing Sugar, a dark molasses-type sugar, for colour and extra flavour. The result is a sweet, dark, fruity warming beer, just like its few surviving brother beers in the Burton Ale style, which include Young’s Winter Warmer, Marston’s Owd Roger and Theakston’s Old Peculier.
Det er noen kilder med aktuelle oppskrifter. Martyn Cornell og Antony Hayes i Zymurgy (se vedlegg).
Youtube-video med en Burton som er laget på denne oppskriften, og smaksnotater etterhver som den har utviklet seg. 12 og 18 måneder, samt 8 år
http://chopandbrew.com/lagniappe/bad-ass-burton-ale-recipe/
En litt annen oppskrift fra Zymurgy
Gone But Not Forgotten Burton Old Ale
Adjust water to moderate residual alkalinity and approximately 200 ppm calcium content with calcium sulfate. Mash at 156°F (69°C) and hold for starch conversion. Boil for 90 minutes adding the […]
www.homebrewersassociation.org
Martyn Cornell har også en artikkel på bloggen sin.
Come-back for the Burtons - Zythophile
One of the particularly interesting facts to emerge from the papers prepared for last week's BGBW seminar on wood-aged beers was that Greene King has been giving everyone, including our leading beer writers entirely the wrong tale about the name of BPA, the beer that is blended with two-year-old...
zythophile.co.uk
Drew Beechum skriver litt på BeerAdvocate med oppskrift.
Winter is Coming: Homebrewing an Old Burton Ale
For a boozy Winter Warmer that’s ready to drink in time for the coldest weather, brew this “Old Burtonish Ale” now.
www.beeradvocate.com
Ron Pattison litt om klassifieringskodene som ble brukt av bryggeriene. Her er det mulig å hente ut informasjon om humlemengde som ble brukt på øl som skulle lagres.
Old Burton Extra
Fuller’s brewed two Burtons in the 1930s, Burton Old and Old Burton Extra. OBE didn’t quite have the gravity of Barclay’s KKKK, but it was still a very potent 7.4 percent alcohol by volume. Burton’s popularity quickly dropped off after World War II, but OBE struggled on until 1969.
www.beeradvocate.com
Gordon Strong har en artikkel på BYO for de som har tilgang.
Gordon Strong's Burton Ale (Pre-WWI era) - Brew Your Own
A Burton ale is a rich, malty, bitter, warming beer that has a comforting feel about it, which does make it a good winter beer. However, it traditionally was served year-round when tastes differed.This recipe was based on Burton Ales being brewed during the pre-WWI era.
byo.com
Wikipedia har en del historikk.
Burton ale - Wikipedia
en.wikipedia.org
Gjær som er anbefalt i de forskjellige oppskriftene er:
Wyeast 1968 ESB Ale Yeast
Wyeast 1318 London Ale III
White Labs WLP002 English Ale Yeast
Windsor yeast
Ingen har brukt
WLP023 Burton Ale eller Wyeast 1275 Thames Valley
Er det bevisst eller bare tilfeldig at Burton Ale ikke har vært diskutert eller tilsynelatende brygget av forummedlemmene?