Er dette en nødvendighet/kjekt å ha?

Hei bryggere

Er det viktig å ha kjøleskap i bryggeprosessen?
Har også en kjeller med ca 15C året rundt.

Hilsen nybegynner
 
Tja. Om du vil brygge på annen temperatur enn kun 15 grader kan det være en idé.

Ta lager-gjæring på 10 grader f.eks. Evt. en ale gjæring på 16-18 grader.

Kvaliteten på ølene mine økte iallefall betraktelig etter jeg fikk kontroll på temperatur (og gjær).
 
Ska vel ikke så mye til å juster temp opp litt med en ovn,
Eg begynte uten kjøleskap i en bod med bra kontroll på temp, men har fått kjøleskap og alt ble bedre.
Enkelt å kontrollere temp. Konge med kjøleskap,
 
Noen her som kan vise hvordan de har oppsettet med ett kjøleskap?
Har også  tilgang på det. Leser om flere som har temperatur kontroll med slik STC-1000

Så hvis jeg setter kjøleskapet i låven og har gjæringsspannet i det. På denne tiden av året må man jo varme opp skapet. Har dere varmovn inne i skapet?

Gjerne en tegning for oss(meg) som ikke er voldsomt teknisk på slike ting.

Per nå har jeg spannet på ett soverom, her holder jeg gradene på 11 grader (pils) som jeg klarer ved å følge med litt og åpne/lukke vindu. Men rimelig mye styr
 
Vi har 3 kjøleskap og ein fyser so me kjøre med Stc 1000 og  frostvakt.  Vi anbefaler alle som vi er i kontakt med om brygging å forsøke å skaffe seg eit slikt system.  Nb jula sine frost vakte har litt lenger ledninger.
Har berre lagt ledninga mellom dør / lokk.

Sent from my HTC One X+ using Tapatalk
 
Tilbake
Topp