Lage et øl som jeg delte opp i to batcher, og det ble etter min mening litt mye "headspace".
Det er 15 liters bøtter og begge ble fylt opp til kun 10.
Etter endt gjæring så gikk faktisk gjærlåsen i vater, hvis dere skjønner hva jeg mener. Det betyr at trykket inne fra Co2 osv ikke er sterkt nok til å presse vannet ut av balansen. Dette har jeg hørt betyr at gjæringen er ferdig (noe det også var) og at man må flaske så fort som mulig etter dette.
Dessverre gikk det noen få dager før jeg fikk mulighet til det, og på tirsdag smakte jeg det ene av ølene: det var veldig godt og friskt å drikke. En lett wit som likevel vel var spennende nok.
I går prøvde jeg samme batch igjen, og jeg endte opp med å helle ut 3 flasker, for å finne ut om alle hadde samme problem: Alle ølene var kjedelige og hadde mistet friskheten sin. manglet rett og slett smak og var ikke inbydende i det hele tatt. For meg udrikkbart(vann med kulsyre er mer spennende).
Er dette ett resultat av oksidert øl ? Kan jo være min dagsform også, men det vil jo vise seg.
Siden jeg ikke stakk om, så virker det rart om oksideringen skulle ha skjedd ifm flasking?
Det er 15 liters bøtter og begge ble fylt opp til kun 10.
Etter endt gjæring så gikk faktisk gjærlåsen i vater, hvis dere skjønner hva jeg mener. Det betyr at trykket inne fra Co2 osv ikke er sterkt nok til å presse vannet ut av balansen. Dette har jeg hørt betyr at gjæringen er ferdig (noe det også var) og at man må flaske så fort som mulig etter dette.
Dessverre gikk det noen få dager før jeg fikk mulighet til det, og på tirsdag smakte jeg det ene av ølene: det var veldig godt og friskt å drikke. En lett wit som likevel vel var spennende nok.
I går prøvde jeg samme batch igjen, og jeg endte opp med å helle ut 3 flasker, for å finne ut om alle hadde samme problem: Alle ølene var kjedelige og hadde mistet friskheten sin. manglet rett og slett smak og var ikke inbydende i det hele tatt. For meg udrikkbart(vann med kulsyre er mer spennende).
Er dette ett resultat av oksidert øl ? Kan jo være min dagsform også, men det vil jo vise seg.
Siden jeg ikke stakk om, så virker det rart om oksideringen skulle ha skjedd ifm flasking?