Er witen fåkka?

Hei,

Lagte meg en wit i går, av en eller annen grunn tilsatte jeg 40 gr. bitter pomerans i 25 L.
Smakte utrolig bittert etter koking, men kanskje det blir bedre etter gjæring?

Er witen fucka? er det alt for mye appelsin?
synes å huske at jeg så opp mot 40gr i en oppskrift til 25L.

Noen andre som har erfaring med hvordan kryddermengdene påvirker witen?
 
Etter ølet er ferdig virker den ofte mindre bitter enn hva vørteren var etter kok. Vent før du evt. kasserer den! I tillegg kan tidens tann gjøre underverker med enkelte hjemmebrygg.

40 g tørket pomerans virker ganske mye; 40 g ferskt appelsinskall er vanlig tror jeg. Forskjellen her er vanninnholdet.
 
Ach ja!
Forstår det var litt i overkant med pomerans.
Dufter nydelig av humle og koriander, så om bitterheten mildnes så blir den sikkert drikkende.
 
Viss den ikke er bra etter lagring kansje du skal prøve å blande litt i et annet brygg slik vin bryggere gjør. Dette er en teknikk som brukes mye i komersiel brygging (tror jeg) for å utgjevne øl kvaliteten mellom "batcher", serlig blandes det mye innen lambic brygging. Witen din kan kansje bli en briljant pomerans essens viss den ikke duger på egen hånd.

Vi må eksperimentere mere  :idea:
 
Hmmmm, spennende ide.
Kan jo f.eks lage en wit med mer koriander og blande disse to.
Takk for tips, kan jo oppdatere tråden etter ferdig brygg, mulig høy pomerans wit får et spesielt godt kick.
 
Tilbake
Topp