Er det noen som har erfaring med åpen gjæring?
Spørmålet er jo om det i det hele tatt er mulig i et hjemmebryggeroppsett. Man kan ha god kontroll på rommet der gjæringen foregår, men faren for infeksjon er vel uansett overhengende. Således øker vi risikoen betraktelig. Det er en del bryggerier som gjør dette og visstnok skal det kunne gi en annen gjæring der både smaks- og aromabilde vil kunne bli bedre. Det jeg ikke kjenner til er hvilken kontroll bryggeriene har ved slike prosesser. En ting er jo om jeg ødelegger min 15 liters batch, en annen ting er om et bryggeri blåser 6000 liter. Sitter med en følelse av at dette er lite gjort blant hobbybryggere da man brygger øl for å drikke det og man ønsker minst mulig risiko for at ølet skal bli ødelagt.
Spørmålet er jo om det i det hele tatt er mulig i et hjemmebryggeroppsett. Man kan ha god kontroll på rommet der gjæringen foregår, men faren for infeksjon er vel uansett overhengende. Således øker vi risikoen betraktelig. Det er en del bryggerier som gjør dette og visstnok skal det kunne gi en annen gjæring der både smaks- og aromabilde vil kunne bli bedre. Det jeg ikke kjenner til er hvilken kontroll bryggeriene har ved slike prosesser. En ting er jo om jeg ødelegger min 15 liters batch, en annen ting er om et bryggeri blåser 6000 liter. Sitter med en følelse av at dette er lite gjort blant hobbybryggere da man brygger øl for å drikke det og man ønsker minst mulig risiko for at ølet skal bli ødelagt.