Eg har brukt ein del brett samtidig med gjær i ulike saison, men har enda ikkje prøvd å kun bruke brett. Hadde eit lite utvalg i kjølskapet med diverse restar (WLP 645 og 653). Putta alt (totalt ca ein normal WLP-dose) i ein 2 liter starter (spraymalt) med ca OG 1040.
Har no gått å sett på denne starteren (i ein 5 l erlenmeyer) i to veke. Fin underholdning, vist ein liker slikt... (Er det noken andre der ute - som går å "passer på" bakteriene sine - på toppen av kjølskapet?!?!)
Den har no gått frå supe til klar og over til meir mjølke-kvit, med og uten bobler på toppen. Basert på min noko begrensa erfaring, så ser det heilt supert ut.
Kor lang tid vil eg måtte vente for at denne starteren er gjæra ut? Ein slik 2 liter starter med gjær-kultur bruker å stoppe opp etter 2 daga, denne har no starta på sin 3. veke - og den ser ikkje ut til å ville gi seg med det første...
Har lest ein plass at bakteriene er vesentlig mindre enn gjær-cellene. Kan eg forvente at den blir klar, sånn rimelig raskt når maten er oppbrukt?
(Tappa siste prosjekt på flaske i går - starter å få litt små panikk - må brygge noko snart!)
Har no gått å sett på denne starteren (i ein 5 l erlenmeyer) i to veke. Fin underholdning, vist ein liker slikt... (Er det noken andre der ute - som går å "passer på" bakteriene sine - på toppen av kjølskapet?!?!)
Den har no gått frå supe til klar og over til meir mjølke-kvit, med og uten bobler på toppen. Basert på min noko begrensa erfaring, så ser det heilt supert ut.
Kor lang tid vil eg måtte vente for at denne starteren er gjæra ut? Ein slik 2 liter starter med gjær-kultur bruker å stoppe opp etter 2 daga, denne har no starta på sin 3. veke - og den ser ikkje ut til å ville gi seg med det første...
Har lest ein plass at bakteriene er vesentlig mindre enn gjær-cellene. Kan eg forvente at den blir klar, sånn rimelig raskt når maten er oppbrukt?
(Tappa siste prosjekt på flaske i går - starter å få litt små panikk - må brygge noko snart!)