Erfaringer med Fermoale/Fermolager

Jeg hadde forsøkt en av disse ;) .


Eller denne
 
Jeg hadde forsøkt en av disse ;) .


Anekdotiske "bevis" skal en være forsiktig med, men jeg kan jo si at jeg har prøvd en gjær fra Crown (34/70), og den var ille. Det blei omsider øl, men ikke av de beste.
 
Anekdotiske "bevis" skal en være forsiktig med, men jeg kan jo si at jeg har prøvd en gjær fra Crown (34/70), og den var ille. Det blei omsider øl, men ikke av de beste.
Ok, jeg har ikke testet. Bare antatt det kommer fra Jästbolaget siden Crown leveres av et svensk firma Brew Tek Nordic. Men ser det står produsert i EU, så da kan det være hvor som helst.
 
Ok, jeg har ikke testet. Bare antatt det kommer fra Jästbolaget siden Crown leveres av et svensk firma Brew Tek Nordic. Men ser det står produsert i EU, så da kan det være hvor som helst.
Jeg fikk opplyst at det var produsert i India:).

Stol aldri på et firma som ikke sikrer at bruksanvisningene er på korrekt engelsk: Om rehydrering: "Steer and mix gently" :).

Navnet er også litt merkelig. Det skal vel være engelsk, men hva står da Tek - med k - for?
 
Sist redigert:
Har brygget Neipa 25ish ganger med Fermoale New E og er meget fornøyd med den. Har tidligere prøvd bla 1318, WLP066, WLP067, Verdant IPA, Lallemand New England, Conan, M66, WHC Mango Madness, WHC Saturated.

For det første ble det for dyrt, evt for mye arbeid å forberede fersk gjær til 125L batch size, så dette la vi på hylla for ett par år siden.

Jeg påstår ikke hardnakket at Fermoale New E er det beste tørr alternativet for Neipa, men vil nevne at den etter min smak ikke har stått tilbake for noen av de andre, mer "kjente" merkene, og fremstår som en fullt kapabel gjær til å lage en god New England.

Ingen planer om å bytte den ut pr nå.
 
Gode nyheter fra Brygg Øl: Fermoale AY-4 er på lager igjen i 11,5g pakker!

I den sammenheng: Noen som har testet alkoholtoleransen til AY-4?

Jeg har mitt brygg #100 som neste brygg, og det står en Barley Wine på menyen, målet er 14%... :p
 
Nottingham tåler over 16%...
Jepp, men jeg liker AY-4 bedre :p

Flere som har fått til høyere utgjæring med Chico gjær enn det som loves på dataark så jeg prøver. Det blir oksygenering, rehydrering og næringstilskudd (sink + Fermaid O).

Høyere FG enn planlagt tåler jeg også, tåler fint det når den skal modnes på eikekuber.

Gjær er handlet så resultater kommer i denne tråden etterhvert :)
 
Tilbake
Topp