Mulig det, men bare et problem hvis man bestemmer seg i full fart for å brygge. Erlenmeyerkolber av høy kvalitet tåler raske temperaturforandringer, mens billigvarianter (som den jeg har) kan sprekke. Kok startervørteren i kolben kvelden før, la stå under folie i romtemperatur og tilsett gjæren dagen etter. Grei og praktisk metode hvis man ikke har det travelt og må sette starteren i gang samme dag.StoreMy skrev:over natten.
Det var da lenge.
Torga skrev:kolber og begre i Borosilikat brukes veldig ofte over åpen gassflamme i laboratorier og slikt. Og skal tåle koking
Per Øyvind skrev:Mulig det, men bare et problem hvis man bestemmer seg i full fart for å brygge. Erlenmeyerkolber av høy kvalitet tåler raske temperaturforandringer, mens billigvarianter (som den jeg har) kan sprekke. Kok startervørteren i kolben kvelden før, la stå under folie i romtemperatur og tilsett gjæren dagen etter. Grei og praktisk metode hvis man ikke har det travelt og må sette starteren i gang samme dag.StoreMy skrev:over natten.
Det var da lenge.
Morten K. Agerup Myhr skrev:Erlenmeyer-kolbe (Tror ikke den er kalt opp efter noen som het Erlend Meyer... ;-) ), k
Morten K. Agerup Myhr skrev:.... (Tror ikke den er kalt opp efter noen som het Erlend Meyer... ;-) ),......