Oppskriften til Gahr er bankers, det er en fantastisk oppskrift, og det er et helt uproblematisk øl å brygge. Her er min tilpasning til mitt bryggeri. Den er basert på 85% meskeeffektivitet, og 72% utgjæring med wyeast 1318. Fikk OG 1.036 og FG 1.010. ABV blir da 3,4%. Jeg meska på 66 + 72 grader + utmesk. Humling i wp trenger du ikke stresse med, men det fungerte fint. (Gjorde det vel mest fordi jeg har vært litt opptatt av å eksperimentere med det.) Jeg justerte med like deler klorid og sulfat, og ølet blei godt - men det er nok "riktigere" å bruke mest klorid. Gjæres som Gahr beskriver.
Malt til 25 liter øl
3.00 kg Maris Otter
0,29 kg Dark Crystal
0,24 kg Amber
0,24 kg Caramunich III
0,12 kg Pale Choco
0,055 kg Black malt
Humle
15 gr Target @ 60
20 gr Fuggles @ 15
20 gr Fuggles @ 10 min WP @ 85
Gjær
Wyeast 1318 London Ale III