Hei,
Da har enda en kastet seg på "hjemmebryggingsbølgen". Jeg har brukt deler av julen på å lese meg opp på diverse nettsider, forum, youtube etc hva gjelder bryggeutstyr og bryggeprosess. Jeg planlegger å gå til anskaffelse av oppsettet nedenfor, og det hadde vært fint å få kommentarer og innspill på dette. Typisk bryggebatch vil være 25L, all grain brygging.
1. Er maltmølla OK eller burde jeg gå for en annen produsent?
2. Passer kjøleboksen til mesking av 25L batcher? Jeg har lest at man behøver en viss tykkelse på maltsenga. Fungerer bazooka like bra som manifold?
3. Kjelen er 35cm i diameter, mens den største kokeplata jeg har er 22cm. Vil dette medføre at det tar veldig lang tid å koke opp vørteren, og er det vanlig å bruke flere kokeplater samtidig?
4. Behøver jeg silplate og hopblocker hvis jeg skal bruke krana på kjelen til å tappe vørteren oppi gjæringsspannet? Eller spiller det ingen rolle om man får med en del "gugge" i gjæringsspannet?
5. Er det lett å lage vørterkjøler selv, eller er det best å kjøpe ferdig?
Jeg har tenkt å kjøpe et lite kjøleskap og koble til en PID som holder temperaturen noenlunde konstant under gjæring. Regner med at det er tusen andre ting jeg har glemt, så list dem gjerne opp.
Da har enda en kastet seg på "hjemmebryggingsbølgen". Jeg har brukt deler av julen på å lese meg opp på diverse nettsider, forum, youtube etc hva gjelder bryggeutstyr og bryggeprosess. Jeg planlegger å gå til anskaffelse av oppsettet nedenfor, og det hadde vært fint å få kommentarer og innspill på dette. Typisk bryggebatch vil være 25L, all grain brygging.
- Barley Crusher maltmølle - Petit Agentur 1990,-
- Igloo Kjøleboks 34L - Bryggselv 590,-
- Bazooka Filter - Vinogbar 79,-
- Blichmann BoilerMaker 10 gallon - Petit Agentur 3990,-
- Silplate for BoilerMaker 10 gallon - Petit Agentur 850,-
- HopBlocker for BoilerMaker 10 gallon - Petit Agentur 735,-
- Vørterkjøler kobber - Vinogbar 898,-
- Gjæringsspann med kran 30L - Vinogbar 198,- x 2 = 396,-
- UT 200 - Universal Termostat - Vinogbar 549,-
- Matsui MUL1308GWE kjøleskap - Lefdal 1995,-
1. Er maltmølla OK eller burde jeg gå for en annen produsent?
2. Passer kjøleboksen til mesking av 25L batcher? Jeg har lest at man behøver en viss tykkelse på maltsenga. Fungerer bazooka like bra som manifold?
3. Kjelen er 35cm i diameter, mens den største kokeplata jeg har er 22cm. Vil dette medføre at det tar veldig lang tid å koke opp vørteren, og er det vanlig å bruke flere kokeplater samtidig?
4. Behøver jeg silplate og hopblocker hvis jeg skal bruke krana på kjelen til å tappe vørteren oppi gjæringsspannet? Eller spiller det ingen rolle om man får med en del "gugge" i gjæringsspannet?
5. Er det lett å lage vørterkjøler selv, eller er det best å kjøpe ferdig?
Jeg har tenkt å kjøpe et lite kjøleskap og koble til en PID som holder temperaturen noenlunde konstant under gjæring. Regner med at det er tusen andre ting jeg har glemt, så list dem gjerne opp.