Hei.
Jeg er fersk i hobbyen, og det varmer å se hvor mange dyktige og hjelpsomme bryggere som er her. Jeg håper dere er litt tålmodige med meg her som en fersking, og kan gi noen råd i mitt tilfelle...
Jeg har gjort en tabbe på mitt første brygg, og ikke fulgt med godt nok, og har ikke fått med meg at man skal fylle på vann til "riktig" kokemengde etter mesking (stusset litt på hvorfor jeg hadde mindre vørter til gjæring enn det oppskriften tilsa).
Uansett, jeg sitter igjen med ca 38 liter Pale Ale from snart har stått til gjæring i 13 dager - det skulle vært 50.
Spørsmålet mitt, er: Vil dette potensielt smake feil? ser for meg at smak og alkohol blir mer konsentrert enn tenkt.
Hvis ja, vil det være en mulighet å koke opp omtrent 12 liter vann, for så å kjøle ned og tilsette føre over sammen med sukkerlake til ett "bufferkar" før flasketapping, eller vil dere anbefale å prøve det som det er?
På forhånd takk!
Jeg er fersk i hobbyen, og det varmer å se hvor mange dyktige og hjelpsomme bryggere som er her. Jeg håper dere er litt tålmodige med meg her som en fersking, og kan gi noen råd i mitt tilfelle...
Jeg har gjort en tabbe på mitt første brygg, og ikke fulgt med godt nok, og har ikke fått med meg at man skal fylle på vann til "riktig" kokemengde etter mesking (stusset litt på hvorfor jeg hadde mindre vørter til gjæring enn det oppskriften tilsa).
Uansett, jeg sitter igjen med ca 38 liter Pale Ale from snart har stått til gjæring i 13 dager - det skulle vært 50.
Spørsmålet mitt, er: Vil dette potensielt smake feil? ser for meg at smak og alkohol blir mer konsentrert enn tenkt.
Hvis ja, vil det være en mulighet å koke opp omtrent 12 liter vann, for så å kjøle ned og tilsette føre over sammen med sukkerlake til ett "bufferkar" før flasketapping, eller vil dere anbefale å prøve det som det er?
På forhånd takk!
Sist redigert: