G
GeirØ
Mulig dette er omtalt i andre tråder, i tilfelle har jeg oversett det.
Jeg har en del flasker stående til modning/ettergjæring. Tilsatte sukkerlake for å få kullsyre. Flaskene sto i noe over ett døgn i romtemperatur før jeg satte dem i øleskapet for ca 2,5 uker siden. I går sjekket jeg "prøveflaska" for å se om det var noe futt i ølet. Desverre var det rimelig dødt. Vil ettergjæringa/kullsyredannelsen starte igjen om jeg setter dem i romtemperatur i noen dager, eller må jeg tilsette mer sukkerlake?
Er litt rådvill her. Hvis jeg tilsetter mer sukker og dette får i gang ettergjæring vil vel dette "dra med seg" det allerede tilsatte sukkeret og muligens skap litt mer trykk i flaskene enn jeg vil ha, eller???
Jeg har en del flasker stående til modning/ettergjæring. Tilsatte sukkerlake for å få kullsyre. Flaskene sto i noe over ett døgn i romtemperatur før jeg satte dem i øleskapet for ca 2,5 uker siden. I går sjekket jeg "prøveflaska" for å se om det var noe futt i ølet. Desverre var det rimelig dødt. Vil ettergjæringa/kullsyredannelsen starte igjen om jeg setter dem i romtemperatur i noen dager, eller må jeg tilsette mer sukkerlake?
Er litt rådvill her. Hvis jeg tilsetter mer sukker og dette får i gang ettergjæring vil vel dette "dra med seg" det allerede tilsatte sukkeret og muligens skap litt mer trykk i flaskene enn jeg vil ha, eller???