Ettersøtning av vin, hvordan gjøre?

Sitter her med 17 liter ferdigjæret vin av typen Europris.
Den er for sur/tørr og trenger ettersøtning.
I følge oppskriften løser man da sukker i "så lite vann som mulig" og tilsetter det i vinen.

Har da løst opp 200gram sukker i ca 200ml vann (resultatet er ca 350ml sukkerlake). Er det innafor å ha i? Hvordan vil det påvirke alkoholprosenten?
 
Nå er jo dette et forum for ølbrygging, og det er flere sider på FB som tar for seg vinlegging, men kan jo også svare deg på en slikt enkelt spørsmål. Det er viktig at vinen er stoppet med campden + sorbat, og at den er "klaret" dvs du må ha stukket den om til et annet kar. 200g sukker opptar 126ml når oppløst + 200 ml vann = 326 ml i tilsettingen din. Så... har du eks. 17 liter med 13%, vil du etter tilsetting ha:
(17 * 13)/17,326 = 12,7% etter tilsetting
 
Tilbake
Topp