Er det mulig å lage en drikkanes weissbier på 2 uker?
Satt en weissbier i går, på 17 grader.
Planen er:
Dag 1-3 - Gjæring på 17 grader
Dag 4-7 Gjæring på 20 grader
Dag 7-14 Flaskekarbonere
Dette gjorde jeg med en American Pale Ale, stikk i strid med alle anbefalinger i bryggbøker/her på forumet etc.
Resultatet ble helt topp, drikkanes med en gang og har selvsagt blitt gradvis bedre til det gikk tomt.
Hvorfor gjøre dette kan man spørre seg? Fordi man går tom og har lyst til å nyte øl helgen om 2 uker som fremdeles på tross av snarveier er bedre enn det man får av industriøl (min mening i alle fall)
Spørsmålet er; jeg vet det gikk med APA, går det med weiss? Den burde jo også være rimelig ok "ferks/ung" så vidt jeg har fått med meg?
Satt en weissbier i går, på 17 grader.
Planen er:
Dag 1-3 - Gjæring på 17 grader
Dag 4-7 Gjæring på 20 grader
Dag 7-14 Flaskekarbonere
Dette gjorde jeg med en American Pale Ale, stikk i strid med alle anbefalinger i bryggbøker/her på forumet etc.
Resultatet ble helt topp, drikkanes med en gang og har selvsagt blitt gradvis bedre til det gikk tomt.
Hvorfor gjøre dette kan man spørre seg? Fordi man går tom og har lyst til å nyte øl helgen om 2 uker som fremdeles på tross av snarveier er bedre enn det man får av industriøl (min mening i alle fall)
Spørsmålet er; jeg vet det gikk med APA, går det med weiss? Den burde jo også være rimelig ok "ferks/ung" så vidt jeg har fått med meg?