Exprimentere med ekstraktbrygging

Er det noen som har tips til godt øl som kan lages på ekstrakt, men med litt variasjoner utover det som følger med i "pakka" + vann + gjær?

Hvor mye ekstra malt kan/bør man tilsette i forhold til "bruksanvisningen" for å få ett litt sterkere øl, virker som om settene vi har laget hittil får endel lavere alkoholprosent enn det som oppgis?
Brygger gjerne noen brygg som holder 5-5.5%

Hva med tilsetting av humle eller smaker? Noen tips der?
 
The sky is the limit!!

Du kan i prinsippet lage alle øl med ekstrakt i stedet for korn og bare trekke spesialmalten.
Men det er vel litt av greien med disse settene at de skal være enkle å greie å sette.
Vil du stå litt friere, bør du vurdere å trekke malten i pose(BIAB). da åpner det seg straks flere muligheter
Ang humle er det bare smak og behag som begrenser( evt typeriktighet)

Søk og du blir vis :brygging:
 
Tilbake
Topp