Hei! Har tidligere fått mange gode svar og tips her, så her kommer et nytt spørsmål.
Kommende søndag skal jeg flaske en alien amberale fra vestbrygg.
Den har da stått i to uker, traff FG etter ca en uke. Dunken står i et kjøleskap kontrollert med en ut300.
For å få et klarere øl og få med minst mulig grums over i flaskene, er det noe poeng å sette kjøleskapet på si 4 grader et par dager før flasking?, altså etter 12 dager på gjæringsdunk? Kan dette evt være negativt mtp på karbonering?
Pleier å stikke om i nytt kar og tilsette sukkerlake i det.
Takk for alle svar!
Kommende søndag skal jeg flaske en alien amberale fra vestbrygg.
Den har da stått i to uker, traff FG etter ca en uke. Dunken står i et kjøleskap kontrollert med en ut300.
For å få et klarere øl og få med minst mulig grums over i flaskene, er det noe poeng å sette kjøleskapet på si 4 grader et par dager før flasking?, altså etter 12 dager på gjæringsdunk? Kan dette evt være negativt mtp på karbonering?
Pleier å stikke om i nytt kar og tilsette sukkerlake i det.
Takk for alle svar!