Få kullsyre i ølet

Jeg synes dette med karbonering er vanskelig. Jeg koker også sukkerlake som jeg blander inn i vørteren når jeg stikker om før flasking. 6-7 gram pr liter for ale, litt mindre for lager. Flaskene står i 25-28 graders rom i 10 dager før jeg setter de kaldt. ( teknisk rom fullt av duppeditter som avgir varme) Av ca 15 batcher har ca 5 batcher fått alt for lite kullsyre. Da mener jeg hele batchen, det er ikke noen som er overkarbonert. Sist nå er en porter som stod til karbonering i 25-28 graders rom. Da den var helt flat etter 10 dager, snudde jeg litt på flaskene, og satt de på varmekabler i 3-4 uker til. Det hjalp litt, det ble egentlig passe for en porter, men hadde det vert en en IPA, så hadde jeg vært svært misfornøyd. Hva kan dette komme av? Jeg koker laken bare i 2-3 minutter, kan det ha noe å si så lenge den er helt oppløst? 15 minutter er vel for å unngå infeksjon?
Hvilken korker bruker du? Håndkorker? Kan det være at de lekker?
 
Tilbake
Topp