Falskbunn - dead space - vannmengde - BeerSmith

Jørn Hammerud

Norbrygg-medlem
Hei
Jeg har et 30 liters meskekar fra Brewferm, med falskbunn. Det er plass til ca 4 liter væske under falskbunnen, og jeg finner ikke noe innstilling i BeerSmith for å kompensere for de 4 literene som ikke berører maltet. Dette er jo egenlig ikke deadspace, for jeg får jo ut vørteren ved å helle litt på karet (som har tappekran, btw). Jeg batch sparger.

Jeg har tenkt litt, og lurer på om jeg skal gjøre dette:
1. Legge til 4 liter på den forslåtte vannmengden fra BS.
2. Tappe av første running og la det være igjen 4 liter vørter i bunn.
3. Skylle første gang med foreslått vannmengde minus 2 liter.
4. Tappe av.
5. Gjenta punkt 3 og 4.

Er det noen som bruker noe lignende og kan hjelpe meg med gode ideer?
Drar og handler malt nå, så hvis jeg ikke svarer med en gang, er det derfor.  :)
 

Jørn Hammerud

Norbrygg-medlem
Ja, det trodde jeg også, men så leste jeg litt. Jeg tror nå at dead space er rom man ikke får hentet vørter ut fra, men jeg får jo hentet ut den vørteren som ligger under falskbunnen. Det lille som blir igjen, det som er under tappekranen, regner jeg som deadspace. Det er i hvert fall det jeg har lest.
Se her: http://www.beersmith.com/forum/index.php?topic=4492.0

Jeg forsøker uansett det jeg skriver over, så får jeg se hvordan det går. Menneskene på Bryggselv mente også det var en god idé  :)
 
Topp