1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Familiebålbrygging i Østmarka 25. mai

En tråd i 'Oslo' startet av Oberstbräu, 2 Mai 2019.

  1. TommyH

    TommyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Miðgarðr
    Det er lett å ta friheten vi nyter i dag for gitt. Vi kan gifte oss med hvem vi vil, tro på hva vi vil, forfølge våre drømmer. Men denne friheten har ikke kommet gratis, rekende på en fjøl. Den er kjempet fram med svette og tårer av Sønner av Norge på Dillingøy og Hustad! Mange er ikke klar over hvilke gnagsår man kan få av milesvis med protesttog i fotformsko!
     
    #21 TommyH, 24 Mai 2019
    Sist redigert: 24 Mai 2019
    GardGard, erikraude og msevland liker dette.
  2. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Klart til innrykk.[​IMG]
     
    AndyHagen, msevland, Brede og 7 andre liker dette.
  3. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tusen takk til alle deltakerne for en flott dag i skogen. Gjæringen startet nesten umiddelbart etter Pitch.
    Flott om dere som tok bilder deler dem i denne tråden
    Takk så mye til Obersten for arrangementet
     
  4. Knut Ellingsen

    Knut Ellingsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  5. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Varming av meskevann. Legg merke til aluminiumsprofilene som gryta står på:
    [​IMG]
    3 minutter senere:
    [​IMG]
    Innmesk på 66 grader:
    [​IMG]
    Starter koking. Steinene og stokken som ble henta opp fra vannet tåler varmen:
    [​IMG]
    Planen var å sette meskeposen i en 30-litersdunk for skylling. Det var ikke plass nok, så det ble litt hurtigskylling i stedet:
    [​IMG]
    Så ble det etter hvert kaffe:
    [​IMG][​IMG]
    Sånn passe mye bitterhumle:
    [​IMG]
    Og etter hvert varming av badevann til ungene til pølsemannen og kjøling av vørter:
    [​IMG]

    Oppskrift:
    10 kg Bonsak Salome pale malt
    5 kg Bonsak Fairytale pale malt
    60 g East Kent goldings på 60 min
    50 l meskevann, 20 l skylling
    OG 1.064

    Distribuert gjæring med Gjernes, Framgarden, Ebbegarden og Skare.
     
    Ølbjørn, Brede, arne_mo og 8 andre liker dette.
  6. GardGard

    GardGard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det her er så kult! Skulle ønske jeg kunne ha vært der!
     
    Ekornskurken og msevland liker dette.
  7. Ølbjørn

    Ølbjørn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Litt seint, men takk for en fin dag!

    2019-05-25 12.00.46.jpg 2019-05-25 13.21.45.jpg 2019-05-25 13.25.07.jpg 2019-05-25 13.39.09.jpg 2019-05-25 14.06.31-1.jpg 2019-05-25 15.01.03.jpg 2019-05-25 15.01.33.jpg 2019-05-25 15.45.35.jpg
     
  8. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tusen takk til alle for en flott dag og for deling av flotte bilder :)
     
    Ølbjørn og Ekornskurken liker dette.
  9. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det noen som har smakt?
     
  10. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nydelig antrekk for en dag i skogen, @msevland! :D Skulle ønske jeg kunne vært med. Hadde garantert slått en dag foran pc-skjermen. :(
     
    Oberstbräu og msevland liker dette.
  11. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Han hadde vel ikke rukket humledropp rett fra jazzparty hvis han skulle hjemom for å skifte...
     
    erikraude liker dette.
  12. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Viktig å spre litt farge og glede...
     
    erikraude og john petter liker dette.
  13. Ølbjørn

    Ølbjørn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mine plopper fortsatt (i ny og ne), så jeg har ikke turt å flaske enda! Trodde kveik jobbet raskere...?

    Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
     
    msevland liker dette.
  14. Ølbjørn

    Ølbjørn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tenkte å flaske i dag. Bør det tilsettes sukker/lake som med vanlig øl, eller trengs det ikke med kveiket øl?

    Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
     
  15. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Om ølet er utgjæret, må du tilsette noe gjærbart for å få kullsyre, ja. Men mange kveikøl har tradisjonelt lite kullsyre, så hvor mye du vil tilsette er en vurderingssak.
     
    Ølbjørn og msevland liker dette.
  16. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Siste jeg laga med kveik brukte jeg CBC-1 og sukkerbit på.
     
    Ølbjørn liker dette.
  17. Ølbjørn

    Ølbjørn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for svar. Tilsatte litt sukker, men mindre enn vanlig. Blir spennende å se hvordan det går. Framgarden var det muligens bittebittelitt liv i enda, men etter 16 dager fikk det holde. F.G. havnet på 1.010 på alle, så da ble alkoholprosenten 7,1.

    Alle fire gjærtypene hadde den samme kjente kveiklukta, slik jeg kjenner den i hvert fall. Lik farge på alle også. Eneste som skilte seg litt ut var Gjernes, som hadde fastere gjærkake enn de andre.

    Regner med det kan karbonere på 20 grader som vanlig, eller bør det også skje på 30-40 grader?

    2019-06-09 18.50.25 liten.jpg
    Jeg tappet på miniflasker, siden jeg ikke har så mye. Blir spennende å sammenligne!
     
  18. Ølbjørn

    Ølbjørn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lagde noen enkle etiketter etter en mal jeg har brukt før. Det er bare å bruke dem selv, om dere tåler signaturen i hjørnet. 2019-06-11 20.02.30-mini.jpg
    Ferdig emblem - Gjernes - bare en.jpeg Ferdig emblem - Ebbegarden - bare en.jpeg Ferdig emblem - Framgarden - bare en.jpeg Ferdig emblem - Skare - bare en.jpeg
     
    msevland og Oberstbräu liker dette.
  19. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Flott :)
    Ser ut for at vi tar Paralellsmaking hos deg :)
     
    Ølbjørn liker dette.
  20. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Min mor er ikke veldig glad i øl, men den ølen jeg har desidert minst av (5L), DEN likte hun. Tappet på fat i dag.
    Så da blir det gass(bål)brygget øl men med einer og Kveik på Hyttebryggeriet i sommer [​IMG]
     
    Amarillo, Jørgen O, erikraude og 2 andre liker dette.

Del denne siden