Familiebålbrygging i Østmarka 25. mai

Det er lett å ta friheten vi nyter i dag for gitt. Vi kan gifte oss med hvem vi vil, tro på hva vi vil, forfølge våre drømmer. Men denne friheten har ikke kommet gratis, rekende på en fjøl. Den er kjempet fram med svette og tårer av Sønner av Norge på Dillingøy og Hustad! Mange er ikke klar over hvilke gnagsår man kan få av milesvis med protesttog i fotformsko!
 
Sist redigert:

Tor.

Norbrygg-medlem
Klart til innrykk.
 

Tor.

Norbrygg-medlem
Varming av meskevann. Legg merke til aluminiumsprofilene som gryta står på:

3 minutter senere:

Innmesk på 66 grader:

Starter koking. Steinene og stokken som ble henta opp fra vannet tåler varmen:

Planen var å sette meskeposen i en 30-litersdunk for skylling. Det var ikke plass nok, så det ble litt hurtigskylling i stedet:

Så ble det etter hvert kaffe:

Sånn passe mye bitterhumle:

Og etter hvert varming av badevann til ungene til pølsemannen og kjøling av vørter:


Oppskrift:
10 kg Bonsak Salome pale malt
5 kg Bonsak Fairytale pale malt
60 g East Kent goldings på 60 min
50 l meskevann, 20 l skylling
OG 1.064

Distribuert gjæring med Gjernes, Framgarden, Ebbegarden og Skare.
 
Tenkte å flaske i dag. Bør det tilsettes sukker/lake som med vanlig øl, eller trengs det ikke med kveiket øl?

Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
 

Jørgen O

Fylkesstyre
Sentralstyre
Tenkte å flaske i dag. Bør det tilsettes sukker/lake som med vanlig øl, eller trengs det ikke med kveiket øl?

Sent fra min SM-G950F via Tapatalk

Om ølet er utgjæret, må du tilsette noe gjærbart for å få kullsyre, ja. Men mange kveikøl har tradisjonelt lite kullsyre, så hvor mye du vil tilsette er en vurderingssak.
 
Takk for svar. Tilsatte litt sukker, men mindre enn vanlig. Blir spennende å se hvordan det går. Framgarden var det muligens bittebittelitt liv i enda, men etter 16 dager fikk det holde. F.G. havnet på 1.010 på alle, så da ble alkoholprosenten 7,1.

Alle fire gjærtypene hadde den samme kjente kveiklukta, slik jeg kjenner den i hvert fall. Lik farge på alle også. Eneste som skilte seg litt ut var Gjernes, som hadde fastere gjærkake enn de andre.

Regner med det kan karbonere på 20 grader som vanlig, eller bør det også skje på 30-40 grader?

2019-06-09 18.50.25 liten.jpg
Jeg tappet på miniflasker, siden jeg ikke har så mye. Blir spennende å sammenligne!
 
Topp