Nyhetsbrev fra Norbrygg Oslo 30. mai 2020

Jørgen O

Dommer
Sentralstyre
Innhold:
  • Aktiviteter under Covid-19-pandemien
  • Bålbrygging i Østmarka lørdag 6. juni
  • Kurs om usmaker i øl onsdag 17. juni
  • Hvordan smake øl - en smakskveld for kvinner fredag 19. juni
  • Kurs i bruk og vedlikehold av pH-meter før sommeferien
  • Oslomesterskapet i belgisk øl med innleveringsfrist 8. september
  • Ølsmaking og kurs i ølbrygging med Kristianastudentenes Haandbryggerlaug

Aktiviteter under Covid-19-pandemien
I takt med at samfunnet gradvis gjenåpnes, gjenopptar også Norbrygg Oslo våre medlemsaktiviteter. Vi vil følge myndighetenes til enhver tid gjeldende retningslinjer, og ber om forståelse for at dette potensielt kan føre til endringer.

På fylkeslagets nettsider norbrygg.no/oslo finner du en oppdatert oversikt over alle planlagte aktiviteter. Det er lav terskel for å ta kontakt med styret dersom du har forslag til aktiviteter eller har lyst til å være med og arrangere noe selv. Send mail til oslo@norbrygg.no. Henvendelser relatert til medlemskap sendes til medlemsavdelingen på medlem@norbrygg.no.

Husk at du som Norbrygg-medlem får rabatt hos de fleste bryggebutikker, inkludert vår hovedsamarbeidspartner Strømmen Hjemmebrygg. Rabattkodene finner du på medlemskortet og på medlemsseksjonen av forumet.

Bålbrygging i Østmarka lørdag 6. juni
Norbrygg Oslo inviterer til tradisjonell brygging over bålet og steking av pølser. Ta gjerne med smaksprøver på hjemmebrygg. Deltakerne vil få utdelt kveik og vørter på kanner til slutt. Vi går samlet fra Rustadsaga sportsstue kl. 11. Det er ca. 3 km i lett terreng inn til Bremsrud bålplass. Det er T-bane, buss og parkering i nærheten av Rustadsaga. Billetter til arrangementet kjøpes i Hoopla. Les mer om arrangementet på forumet.

Kurs i usmaker i øl 17. juni
Lær å gjenkjenne de vanligste usmakene i hjemmebrygg og hvordan du kan unngå dem. Det neste i rekken av våre populære usmakskurs vil bli avholdt onsdag 17. juni kl. 18.00 i Drammensveien 43. Alle usmakskurs ledes av en sertifisert øldommer. Kursene er gratis og kun for Norbrygg-medlemmer. Påmelding i Hoopla.

Hvordan smake øl - en smakskveld for kvinner 19. juni

«Av og med» er et kvinneprosjekt i regi av Norbrygg. Denne kvelden vil du få smake på flere typer øl, sammen med små smaksprøver på mat som kan passe til. Du får oppleve et stort spekter av forskjellige øl. Kanskje oppdager du en ny favorittstil - eller flere - innen kvelden er over. Sølvi «Ølhunnen» Strifeldt forteller hvordan hun gikk fra ikke å like øl til å bli øldommer i løpet av et par år, og hvordan du kan lære å gjenkjenne ulike smaker i ølet. Arrangementet er åpent for både Norbrygg-medlemmer og ikke-medlemmer. Be gjerne med deg ei venninne eller flere. Arrangementet finner sted fredag 19. juni fra 18.30 til 20.30 i lokalene Norbrygg disponerer i Drammensveien 43 på Skillebekk. Påmelding i Hoopla.

Kurs i bruk og vedlikehold av pH-meter

Lær deg det grunnleggende om pH og hvordan det kan forbedre bryggemetoden din. Kurset vil også gi deg innsikt i hvordan instrumentet skal brukes og oppbevares, og du får noen nyttige tips om «do's and don'ts» i pH-verdenen. Kursholder er Anders Hagen, som foruten å være en dyktig hjemmebrygger jobber med vannforskning i det daglige. Kurset er gratis og kun for Norbrygg-medlemmer, og vil bli avholdt innen sommerferien inntrer. Nærmere informasjon om dato og påmelding i Hoopla kommer på nettsidene og på forumet.

Oslomesterskapet i belgisk øl med innleveringsfrist 8. september
Til høsten gjennomføres vår andre årlige ølbryggingskonkurranse i samarbeid med Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug og Strømmen Hjemmebrygg. Denne gangen er det belgisk øl det konkurreres i, med innleveringsfrist 8. september. Bidragene blir vurdert anonymt av sertifiserte øldommere, og de tre beste bryggene belønnes med gavekort på henholdsvis 1500, 1000 og 500 kr hos Strømmen Hjemmebrygg. Du finner mer informasjon, konkurranseregler og lenke til påmelding på forumet.

Oslomesterskapet i pils ble tradisjonen tro avholdt i vår, med innleveringsfrist 15. mai. Vinnerne vil bli kunngjort så snart bedømmingen er ferdig.

Ølsmaking og kurs i ølbrygging med Kristianastudentenes Haandbryggerlaug

Norbrygg Oslo samarbeider med Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug, som avholder en rekke kurs og arrangementer, inkludert jevnlige ølsmakingskvelder og introduksjonskurs til ølbrygging. Dette er en god mulighet for deg som er nysgjerrig på ølbrygging men ennå ikke har kommet i gang selv. Alle arrangementene er åpne også for ikke-studenter. Etter hvert som omstendighetene tillater at aktivitetsnivået kan ta seg opp igjen, vil du finne oversikt over alle arrangementer på laugets Facebook-sider.


Bryggerhilsen fra styret i Norbrygg Oslo
 
Tilbake
Topp