Hei
har prøvd å karbonere en Apa på fat for første gang.
satt den på 6 grader og stillte inn regulatoren på 0,9 bar. etter 2 uker tappet jeg et glass og det første sekundet kom det en god del skum i glasset. etter det første sekundet med tapping virket resten ganske dødt. det blir liggendes en del skum i toppen av glasset sånn det skal gjøre, men ølet virker helt dødt fordet. ingen bobler som stiger fra bunnen av glasset slik det vansligvis gjør med øl.
økte så trykket til 1 bar og prøvde på ny etter en uke. samme greiene skjedde nå. kommer mye skum første sekund av tapping mens selve ølet virker til å være uten noe særlig kullsyre.
legger ved et bilde som ikke ble så bra, men en kan hvertfall se at skum er det nok av
noen som kan ha en ide på hva dette kan skyldes?
har prøvd å karbonere en Apa på fat for første gang.
satt den på 6 grader og stillte inn regulatoren på 0,9 bar. etter 2 uker tappet jeg et glass og det første sekundet kom det en god del skum i glasset. etter det første sekundet med tapping virket resten ganske dødt. det blir liggendes en del skum i toppen av glasset sånn det skal gjøre, men ølet virker helt dødt fordet. ingen bobler som stiger fra bunnen av glasset slik det vansligvis gjør med øl.
økte så trykket til 1 bar og prøvde på ny etter en uke. samme greiene skjedde nå. kommer mye skum første sekund av tapping mens selve ølet virker til å være uten noe særlig kullsyre.
legger ved et bilde som ikke ble så bra, men en kan hvertfall se at skum er det nok av
noen som kan ha en ide på hva dette kan skyldes?