Heisann hoppsann!
Vårt fjærde brygg gikk i gjærings skapet på søndag. Stor suksess alt, traff estimert OG, timingen på temperaturøkning på mesking var knall. Sirkulasjonspumpen virket supert. Vørteren var lys å klar der den rant i karet. Listene vi hadde lagt og notatene vi hadde gjort, gjorde at ingen feil gjort på tidliggere brygg ble gjentatt. Ingenting ble gjort på "travelt" da tidspunkt var notert og vi var forbredt. Gjærstarter var rett mengde å temp, og på høyeste aktivitet. Sanitær rutinen i boks alt rent og pent å baktusfritt. Ble en skikkelig spontan high-five når vi hadde vasket og satt bort utstyret. Men,,,, så sitter jeg her å ser igjennom kviteringer så ser jeg at jeg har kjøpt og brukt Safale S-04, når de i oppskriften står at det skal være Safale American #US-05... Facepalm altså, hvordan fa"#n klarte jeg dette!! Kjenner jeg er litt sur og irritert og skuffet... Så blir jo spørsmålet, hvor mye vill dette på virke smaken på brygget? Har ingen erfaring med noen av disse gjærtypene ifra før..
Vårt fjærde brygg gikk i gjærings skapet på søndag. Stor suksess alt, traff estimert OG, timingen på temperaturøkning på mesking var knall. Sirkulasjonspumpen virket supert. Vørteren var lys å klar der den rant i karet. Listene vi hadde lagt og notatene vi hadde gjort, gjorde at ingen feil gjort på tidliggere brygg ble gjentatt. Ingenting ble gjort på "travelt" da tidspunkt var notert og vi var forbredt. Gjærstarter var rett mengde å temp, og på høyeste aktivitet. Sanitær rutinen i boks alt rent og pent å baktusfritt. Ble en skikkelig spontan high-five når vi hadde vasket og satt bort utstyret. Men,,,, så sitter jeg her å ser igjennom kviteringer så ser jeg at jeg har kjøpt og brukt Safale S-04, når de i oppskriften står at det skal være Safale American #US-05... Facepalm altså, hvordan fa"#n klarte jeg dette!! Kjenner jeg er litt sur og irritert og skuffet... Så blir jo spørsmålet, hvor mye vill dette på virke smaken på brygget? Har ingen erfaring med noen av disse gjærtypene ifra før..