Hei!
Her kommer en litt mer utfyllende informasjon:
STC-1000 Brukes for å sette temperaturen i ulike faser av bryggingen. Den slår rele av eller på avhengig av hvilken temperatur den er stilt inn på. For eks når jeg skal varme opp vannet før mesking, settes den til 87 grader. Så var tanken at det også ble brukt til å holde riktig temperatur under kokingen. Vi har kjørt med gass tidligere, men med kjele på 170 liter, må man fyre ganske hardt for å få opp varmen. Vi benytter industriventil for å få nok gass og da fryser jo gassbeholderne og de må ristes for å få opp farten igjen. I tillegg er det ikke spesielt smart å bruke gass i en kjeller..
Så med 2 elementer på drøye 3000 watt blir dette både mer effektivt og vesentlig tryggere.
http://shop.petit-agentur.no/products/speidel-varmeelement-3200w
Alt fungerer helt greit helt til man nærmer seg 99 grader, som egentlig er 91 grader. Da slår alarmen inn og HH dukker opp i displayet. Jeg benytter ikke den originale temp føleren da disse gjør seg dårlig montert inn i kokekjelen. Jeg fant via et amerikansk forum at disse kunne brukes.
http://www.aliexpress.com/item/5M-M8-Screw-thread-temp-NTC-10K-thermistor-Bolt-digital-Temperature-probe-sensor/2019763212.html
Potmeterne brukes for å redusere effekten individuelt på de 2 varmeelementene. Når man varmer vann før mesk er det bare å kjøre full trøkk, mens under koking vil man forsøke å balansere effekten akkurat slik at det koker. Ved full effekt på begge koker det over, og med bare et element blir det for lite, samt at man risikerer å brenne vørteren, som kan gi bismak.
http://www.ebay.com/itm/1pc-KYOTTO-AC-Solid-State-Relay-SSR-KR2025AX-280VAC-25A-VR-to-AC-/140553985193?hash=item20b9ab9ca9
Her kommer en litt mer utfyllende informasjon:
STC-1000 Brukes for å sette temperaturen i ulike faser av bryggingen. Den slår rele av eller på avhengig av hvilken temperatur den er stilt inn på. For eks når jeg skal varme opp vannet før mesking, settes den til 87 grader. Så var tanken at det også ble brukt til å holde riktig temperatur under kokingen. Vi har kjørt med gass tidligere, men med kjele på 170 liter, må man fyre ganske hardt for å få opp varmen. Vi benytter industriventil for å få nok gass og da fryser jo gassbeholderne og de må ristes for å få opp farten igjen. I tillegg er det ikke spesielt smart å bruke gass i en kjeller..
Så med 2 elementer på drøye 3000 watt blir dette både mer effektivt og vesentlig tryggere.
http://shop.petit-agentur.no/products/speidel-varmeelement-3200w
Alt fungerer helt greit helt til man nærmer seg 99 grader, som egentlig er 91 grader. Da slår alarmen inn og HH dukker opp i displayet. Jeg benytter ikke den originale temp føleren da disse gjør seg dårlig montert inn i kokekjelen. Jeg fant via et amerikansk forum at disse kunne brukes.
http://www.aliexpress.com/item/5M-M8-Screw-thread-temp-NTC-10K-thermistor-Bolt-digital-Temperature-probe-sensor/2019763212.html
Potmeterne brukes for å redusere effekten individuelt på de 2 varmeelementene. Når man varmer vann før mesk er det bare å kjøre full trøkk, mens under koking vil man forsøke å balansere effekten akkurat slik at det koker. Ved full effekt på begge koker det over, og med bare et element blir det for lite, samt at man risikerer å brenne vørteren, som kan gi bismak.
http://www.ebay.com/itm/1pc-KYOTTO-AC-Solid-State-Relay-SSR-KR2025AX-280VAC-25A-VR-to-AC-/140553985193?hash=item20b9ab9ca9
Vedlegg
Sist redigert: