Nøkleby
Norbrygg-medlem
Ja så var det min tur til å spørre litt. Etter et relativt vellykket eksraktbrygg vil jeg gjerne ta et steg videre og meske selv, og det er her jeg lurer litt.
Litt om utstyret jeg har liggende:
Hyttekjele på 27 liter med kran.
En bøtte på drøyt 15 liter i rustfritt stål
Finmasket sil som er laget av et stekepannelogg i fra Ikea. Denne er klippet til så den passer i bøtta.
Varmeelement i fra en gammel vaskemaskin.
Stekeovn....
Jeg hadde tenkt å bruke bøtta som et silkar da den passer ganske godt i hyttekjelen. Jeg skal borre hull i bunn av den så væsken kan renne igjennom, sila skal ligge i bunn.
Første spørsmål: Kanskje jeg skal satse på å borre en mengde med små hull i bøtta så jeg slipper selve sila? Hvor små hull kan jeg bruke uten at malten forsvinner ut av silkaret? Er dette en god ide eller kjører jeg bare større hull og sila som ligger i bunn?
Tåler en hyttekjele dette? Noen som har erfaring?
Jeg vurdere å få ta i en sånn løs stekeplate og supplere med vaskemaskin elementet mitt. Håpløst projekt eller noe som kan gå? Et alternativ er jo en gassplate(krabbekoker).
Kjøler tenke jeg å lage selv med kopperrør og hageslange så det skal være grei tror jeg.
Så noen spørsmål om selve bryggingen:
Når jeg mesker tenkte jeg å ha på litt varme og droppe å pakke inn kjelen noe særlig, Er dette en grei løsning eller bør jeg pakke inn kjelen på et vis? ( jeg tenker på å stå ute i kald garasje.)
Når mesken er ferdig og jeg skal skylle. Bruker jeg nytt vann da eller bruker jeg vørteren og heller den igjennom mesken flere ganger?
Har jeg forstått riktig hvis man bruker ochelsvekta og heller på vann til man får riktig OG?
Selve kokinga er forsåvidt grei men har forstått at humlen kan tette krana mi, kan jeg bruke en sånn BH pose eller lignende eller er det ikke finmasket nok? Andre løsninger?
Oppskrift på IPA? om at jeg har en kjele på 27 liter så må jeg ha en oppskrift som passer til kjelen. Hvordan vet jeg det?
Dette var et lang innlegg og mange spørsmål, håper at noen er villeige til å ta seg tid i julestria.
Litt om utstyret jeg har liggende:
Hyttekjele på 27 liter med kran.
En bøtte på drøyt 15 liter i rustfritt stål
Finmasket sil som er laget av et stekepannelogg i fra Ikea. Denne er klippet til så den passer i bøtta.
Varmeelement i fra en gammel vaskemaskin.
Stekeovn....
Jeg hadde tenkt å bruke bøtta som et silkar da den passer ganske godt i hyttekjelen. Jeg skal borre hull i bunn av den så væsken kan renne igjennom, sila skal ligge i bunn.
Første spørsmål: Kanskje jeg skal satse på å borre en mengde med små hull i bøtta så jeg slipper selve sila? Hvor små hull kan jeg bruke uten at malten forsvinner ut av silkaret? Er dette en god ide eller kjører jeg bare større hull og sila som ligger i bunn?
Tåler en hyttekjele dette? Noen som har erfaring?
Jeg vurdere å få ta i en sånn løs stekeplate og supplere med vaskemaskin elementet mitt. Håpløst projekt eller noe som kan gå? Et alternativ er jo en gassplate(krabbekoker).
Kjøler tenke jeg å lage selv med kopperrør og hageslange så det skal være grei tror jeg.
Så noen spørsmål om selve bryggingen:
Når jeg mesker tenkte jeg å ha på litt varme og droppe å pakke inn kjelen noe særlig, Er dette en grei løsning eller bør jeg pakke inn kjelen på et vis? ( jeg tenker på å stå ute i kald garasje.)
Når mesken er ferdig og jeg skal skylle. Bruker jeg nytt vann da eller bruker jeg vørteren og heller den igjennom mesken flere ganger?
Har jeg forstått riktig hvis man bruker ochelsvekta og heller på vann til man får riktig OG?
Selve kokinga er forsåvidt grei men har forstått at humlen kan tette krana mi, kan jeg bruke en sånn BH pose eller lignende eller er det ikke finmasket nok? Andre løsninger?
Oppskrift på IPA? om at jeg har en kjele på 27 liter så må jeg ha en oppskrift som passer til kjelen. Hvordan vet jeg det?
Dette var et lang innlegg og mange spørsmål, håper at noen er villeige til å ta seg tid i julestria.