Forsøker å lage mitt første batch med mjød og lurer på hvorden min endelige hydrometer test burde se ut. Jeg har lest at hvis SG er over 1010 så kan flaska sprekke, er dette et myte og vil dette skje med mjød også? Mjød er såpass søtt at hvis jeg skal prøve å få en søt mjød, vil det er være umulig å få en måling som er under 1010. Jeg bruker liquid cider yeast fra wyeast. På oppskriften jeg følger skal det stå i 30 dager. Dvs at brygget mitt burde være ferdig rundt 11. oktober. Jeg tok en test for noen dager siden, og da var min SG på rundt 1070.
Hvis jeg tar en SG test 11. oktober og en noen dager etter, og tallet er det samme (si rundt 1020-1050), betyr det da at jeg kan tappe trygt uten å bekymre meg for at flaskene skal eksplodere?
Beklager hvis spørsmålene mine sikkert er selvforklarende, dette er mitt første brygg
Hvis jeg tar en SG test 11. oktober og en noen dager etter, og tallet er det samme (si rundt 1020-1050), betyr det da at jeg kan tappe trygt uten å bekymre meg for at flaskene skal eksplodere?
Beklager hvis spørsmålene mine sikkert er selvforklarende, dette er mitt første brygg