Hei.
Jeg brygget nylig en Saison. OG ble målt til 1.056, og FG ble målt til 1.010 etter 14 dager på dunk.
Oppskriften var satt sammen på Beersmith og ut fra kalkulatoren der var det forventet en FG på 1.015 og OG på 1.056. Gjæren har en forventet utgjæring mellom 65-75%, men den er målt til ca 82% ut fra mine målte OG og FG tall.
Selv mistenker jeg at dette skyldes for lav meske temperatur, men hvordan kan man da regne seg frem til en mer nøyaktig FG før jeg brygger? Enten i Beersmith eller andre programmer/formler..
Evenuelt hvis det kan skyldes andre faktorer?..
FYI:
Meskingen:
40 min på 62 grader
20 min på 66 grader
5 min på 78 grader
Gjærtype:
WLP 565
Maltbase (23 liter):
5kg Pilsner.
0,8kg Hvetemalt.
0,2kg Flaked Hvete.
Jeg brygget nylig en Saison. OG ble målt til 1.056, og FG ble målt til 1.010 etter 14 dager på dunk.
Oppskriften var satt sammen på Beersmith og ut fra kalkulatoren der var det forventet en FG på 1.015 og OG på 1.056. Gjæren har en forventet utgjæring mellom 65-75%, men den er målt til ca 82% ut fra mine målte OG og FG tall.
Selv mistenker jeg at dette skyldes for lav meske temperatur, men hvordan kan man da regne seg frem til en mer nøyaktig FG før jeg brygger? Enten i Beersmith eller andre programmer/formler..
Evenuelt hvis det kan skyldes andre faktorer?..
FYI:
Meskingen:
40 min på 62 grader
20 min på 66 grader
5 min på 78 grader
Gjærtype:
WLP 565
Maltbase (23 liter):
5kg Pilsner.
0,8kg Hvetemalt.
0,2kg Flaked Hvete.