God kveld!
Om ikke lenge skal jeg sette en bitter basert på oppskriftsforslag fra J. Palmers How to brew. I denne brukes det flaket mais, og det har jeg ikke noe erfaring med.
Jeg veit det finnes delte meninger om bruk av mais her på forumet. Men jeg tenkte å gi det en sjanse, om ikke annet så for å lære og prøve noe nytt.
Tenkte å bestille flaket mais på petit agentur. På deres nettsider står det: For å få best effekt bør du først koke flakene i 30 minutter i litt vann. Sett det deretter til kjøling før du mesker det samme med resten av malten.
Hvilken funksjon har det egentlig å koke maisflakene først? Spiller det noen rolle hvor mye vann jeg bruker? Og: Skal jeg helle både mais og vann i meskekaret idet jeg mesker inn, eller bør jeg sile vekk vannet?
Som dere skjønner er jeg helt blank på dette. Noen som har brygget litt med flaket mais?
Forholdet malt/mais er:
Maris Otter Pale malt 3200 g
Crystal malt 227 g
Flaket mais 450 g
Om ikke lenge skal jeg sette en bitter basert på oppskriftsforslag fra J. Palmers How to brew. I denne brukes det flaket mais, og det har jeg ikke noe erfaring med.
Jeg veit det finnes delte meninger om bruk av mais her på forumet. Men jeg tenkte å gi det en sjanse, om ikke annet så for å lære og prøve noe nytt.
Tenkte å bestille flaket mais på petit agentur. På deres nettsider står det: For å få best effekt bør du først koke flakene i 30 minutter i litt vann. Sett det deretter til kjøling før du mesker det samme med resten av malten.
Hvilken funksjon har det egentlig å koke maisflakene først? Spiller det noen rolle hvor mye vann jeg bruker? Og: Skal jeg helle både mais og vann i meskekaret idet jeg mesker inn, eller bør jeg sile vekk vannet?
Som dere skjønner er jeg helt blank på dette. Noen som har brygget litt med flaket mais?
Forholdet malt/mais er:
Maris Otter Pale malt 3200 g
Crystal malt 227 g
Flaket mais 450 g