Heisann, kjapt spørsmål her:
Jeg ville ha 4 VOL CO2 og kokte opp lake til det til mitt beliske blonde - beregnet ut fra tabellen på siden som er henvist her. Dette var min første batch og jeg var derfor litt spent når jeg etter to uker åpnet den første flaska, som var halvfull - det var altså siste rest flaska.
(regnestykket ble da: (4 -0.83) x 4 = ca 12g/liter
To ting:
- Den smalt opp som champagne, så sannsynligvis liiiiiitt for mye sukker....
- Etter at skummet hadde lagt seg (som tok laaang tid) så smakte jeg enda litt sukkerlake igjen i ølla. Spørsmålet er om alt dette vil gå over til CO2 av seg selv? Eller finnes det en maksgrense hvor den bare gir opp og sukkeret går ikke over lenger?
Hvis alt går over til CO2, så kan jeg bare vente et par uker til, håpe at ikke alt smeller til helvete og sørge for at ølla helles over i et "skum-til-væske" kar før jeg heller i glass...
Ellers så var det jo en frisk og god smak, men det er for søtt nå og håper da altså at det går over til CO2 uten at leiligheten går til himmels. Det lagres heldigvis i tette plastbokser med lokk, så det vil ikke sprute rundt som jeg ser det.