Ja, vurderer å sprøyte det inn også.
Rimelig sikker på at den var oksidert ja. Nå var det flere ting jeg gjorde feil da, det skal sies. Jeg lagdret flaskene på alt for høy temperatur i alt for lang tid. ca 25C.
Vi brukte ekstremt mye humle til tørrhumling, noe som visstnok skal øke sjansen for oksidering dramatisk.
Når flaskene hadde stått et par uker hadde ølet gått fra å være helt lyst til brunt, nesten litt gråaktig.
Jeg tenker med på å minimere kontakten med oksigen når jeg bruker større mengder med humle, utenom det så er det ikke noe krise.
Bruk helt vanlige sukkerbiter, løs raffinade. Fungerer strålende med 2 sukkerbiter per 0,5 liter til IPA/APA. Da tapper du rett fra gjæringskar til flaske og faren for oksidering blir minimert, i tillegg til at du er garantert lik karbonering i alle flaskene. Jeg har brukt dette på mine hittill cirka 15 brygg og det har fungert utmerket.