Skal flaske i dag.
Har foreløpig ikke vært heldig med flaskekarboneringen. Det blir enten for mye eller for lite.
Jeg vet at tommelfingerregelen er 6g pr liter, men iBrewmaster er veldig uenig i dette. Mener 72g er passelig til min 23liters batch.
Jeg vet egentlig ikke om jeg har 20 eller 25 liter i dunken min. Kanskje det også er ned mot 15?
Burde jo selvsagt visst det. Mener å huske jeg mesket inn med 18 liter og skylte med 9 liter, på 7kg malt. Tilsatte også én liter før kok, da OG var noe høy.
Det burde jo bli ca 22-23liter? Dette er en IPAish type øl.
Neste spørsmål er temperaturer ved flaskegjæring. Hva gjør dere?
1 uke på 20grader? 1 uke på 22grader + 1 uke på 13 grader?
1 mnd i kjøleskap?
Har foreløpig ikke vært heldig med flaskekarboneringen. Det blir enten for mye eller for lite.
Jeg vet at tommelfingerregelen er 6g pr liter, men iBrewmaster er veldig uenig i dette. Mener 72g er passelig til min 23liters batch.
Jeg vet egentlig ikke om jeg har 20 eller 25 liter i dunken min. Kanskje det også er ned mot 15?
Burde jo selvsagt visst det. Mener å huske jeg mesket inn med 18 liter og skylte med 9 liter, på 7kg malt. Tilsatte også én liter før kok, da OG var noe høy.
Det burde jo bli ca 22-23liter? Dette er en IPAish type øl.
Neste spørsmål er temperaturer ved flaskegjæring. Hva gjør dere?
1 uke på 20grader? 1 uke på 22grader + 1 uke på 13 grader?
1 mnd i kjøleskap?