Hva er det som gjør øl bedre av flaskemodning?
Jeg har forstått det slik at gjæren prosesserer noen av de uheldige biproduktene som den dannet under etegildet i primærgjæringen, men er dette det eneste som skjer?
Jeg tipper at mengden biprodukter er proporsjonal med OG, og at det er derfor særlig tyngre stouts o.l. har godt av lang lagring. Jeg lagde i går en havrestout som endte oppp med en OG på drøye 1.06. Vil denne trengs å lagres lengre enn IPAen min (som faktisk hadde litt høyere OG)?
Jeg har forstått det slik at gjæren prosesserer noen av de uheldige biproduktene som den dannet under etegildet i primærgjæringen, men er dette det eneste som skjer?
Jeg tipper at mengden biprodukter er proporsjonal med OG, og at det er derfor særlig tyngre stouts o.l. har godt av lang lagring. Jeg lagde i går en havrestout som endte oppp med en OG på drøye 1.06. Vil denne trengs å lagres lengre enn IPAen min (som faktisk hadde litt høyere OG)?