Hei!
Jeg håper jeg kan få litt gode innspill, og få dra litt nytte av forumets store ekspertise!
Jeg skal til å sette mine første brygg snart på en 50L Speidel - men jeg har enda ikke funnet ut hvordan jeg skal gjøre det med lagring.
Jeg bor nemlig i en liten 50m2 leilighet med min kjæreste - så jeg har ikke plass til å bygge noen barddisk, eller ha et eget kjøleskap i leiligheten til fat.
Jeg har et loft med mulighet til å sette et kjøleskap der som kan romme et par fat - men det blir jo litt upraktisk å gå opp dit hver gang man skal ha seg en øl for å fylle på en pitcher Hvordan gjør dere dette? Jeg regner med at ikke alle som har Cornelius-fat har plass til en skjenkestasjone på kjøkken eller stue ?
Har sett at det selges 5L-fat også - f.eks. Beerking på vinogbar til 89 kroner. Et slikt har man jo plass til i kjøleskapet på kjøkkenet, og man kan lagre resten i kjøleskapet på loftet - har noen erfaringer med disse? Jeg ser at de ikke skal brukes til lagring - men går det greit å ha Cornelius-fat på loftet, og fylle over på partykegs når man har gjester? Og ev. fylle med et slikt lite tårn/kjøler fra OBH Nordica e.l.? Og hva slags utstyr trenger man i for å enkelt kunne ha fatene i kjøleskap på loftet, fylle over til partykegs for bruk..? Det virker på meg som den mest atraktive løsningen - hvis det funker...
Har også sett på å kjøpe 0.5liters flasker fra flaskorburkar.se - men prisen blir nesten som IKEA-flaskene etter moms, toll og frakt. Altså rundt 16,- per flaske med patentkork, og det blir jo litt hvis man skal ha 100-200 flasker.
Har også set på PET-flasker. Der får man 15*0,75L brune plast-flasker - som vistnok skal være brukbare. De koster 169 for 15 på vinsenteret.no - så det er jo en relativt hyggelig pris. Dessuten blir det jo litt av et arbeid når man har såpass til volum. Og kan man ha all slags øl på fat..? Jeg tenker selv at det er litt mer kos å ha juleøl'n på flaske.
Håper på innspill!
Torkil
Jeg håper jeg kan få litt gode innspill, og få dra litt nytte av forumets store ekspertise!
Jeg skal til å sette mine første brygg snart på en 50L Speidel - men jeg har enda ikke funnet ut hvordan jeg skal gjøre det med lagring.
Jeg bor nemlig i en liten 50m2 leilighet med min kjæreste - så jeg har ikke plass til å bygge noen barddisk, eller ha et eget kjøleskap i leiligheten til fat.
Jeg har et loft med mulighet til å sette et kjøleskap der som kan romme et par fat - men det blir jo litt upraktisk å gå opp dit hver gang man skal ha seg en øl for å fylle på en pitcher Hvordan gjør dere dette? Jeg regner med at ikke alle som har Cornelius-fat har plass til en skjenkestasjone på kjøkken eller stue ?
Har sett at det selges 5L-fat også - f.eks. Beerking på vinogbar til 89 kroner. Et slikt har man jo plass til i kjøleskapet på kjøkkenet, og man kan lagre resten i kjøleskapet på loftet - har noen erfaringer med disse? Jeg ser at de ikke skal brukes til lagring - men går det greit å ha Cornelius-fat på loftet, og fylle over på partykegs når man har gjester? Og ev. fylle med et slikt lite tårn/kjøler fra OBH Nordica e.l.? Og hva slags utstyr trenger man i for å enkelt kunne ha fatene i kjøleskap på loftet, fylle over til partykegs for bruk..? Det virker på meg som den mest atraktive løsningen - hvis det funker...
Har også sett på å kjøpe 0.5liters flasker fra flaskorburkar.se - men prisen blir nesten som IKEA-flaskene etter moms, toll og frakt. Altså rundt 16,- per flaske med patentkork, og det blir jo litt hvis man skal ha 100-200 flasker.
Har også set på PET-flasker. Der får man 15*0,75L brune plast-flasker - som vistnok skal være brukbare. De koster 169 for 15 på vinsenteret.no - så det er jo en relativt hyggelig pris. Dessuten blir det jo litt av et arbeid når man har såpass til volum. Og kan man ha all slags øl på fat..? Jeg tenker selv at det er litt mer kos å ha juleøl'n på flaske.
Håper på innspill!
Torkil