Flasket mitt første brygg :)

Rutof

 
Det var utrolig kjekt og gøyt å flaske sitt første brygg  igår 8)

Det var en IPA.  Så nå er det å vente utolmodig noen uker til det er klart :))
 
Rutof skrev:
Det var utrolig kjekt og gøyt å flaske sitt første brygg  igår 8)
Det var en IPA.  Så nå er det å vente utolmodig noen uker til det er klart :))

Det samme gjorde jeg - på selveste Nyttårsaften - klarte ikke vente lenger enn til 1 januar før jeg satte en ny batch... Venter ekstremt utålmodig og har allerede planlagt de tre neste batchene ...
Blir fort hekta på dette kjenner jeg!
Kenneth
 
Neste batch blir ikveld  ;D. Blir en annen variant av Ipa.

Neste trur jeg blir en Brown ale :)

Så hektet har jeg blitt :)
 
Det desidert verste med bryggingen er ventetiden! Brygget en IPA på mandag, lukten var helt vill! Blir vanskelig å vente til den er ferdig.
 
Aleksander87 skrev:
Det desidert verste med bryggingen er ventetiden! Brygget en IPA på mandag, lukten var helt vill! Blir vanskelig å vente til den er ferdig.

Det er ikke tull engang :))
 
Hei!
Jeg brygget min første og eneste IPA i midten av august. Den synes jeg ikke var ferdig modnet før i oktober/november. Det ble en slags åpenbaring når jeg skjønte at den var ferdig! Det ramme humlepreget slapp taket til fordel for en rund god smak. Ha tålmodighet!
Svein Erik  :)
 
Svein Erik skrev:
Hei!
Jeg brygget min første og eneste IPA i midten av august. Den synes jeg ikke var ferdig modnet før i oktober/november. Det ble en slags åpenbaring når jeg skjønte at den var ferdig! Det ramme humlepreget slapp taket til fordel for en rund god smak. Ha tålmodighet!
Svein Erik  :)

Det skal jeg, men ikke lett  :)
 
Jeg flasket min første IPA i går... Smakte på den da, og den smakte fortreffelig... Klarer snart ikke vente til å prøve den! Satt selvsagt en ny batch med en gang jeg også. Det ble en Stout, og av tidsmangel, og nysgjerrighet ble det en Coopers Stout, og ikke uhumlet ekstrakt og spesialmalt slik IPAen er... Er veldig nysgjerrig på resultatet av begge! Kjenner det kribler etter å sette en til! :D Si ifra hva neste batch blir... Kanskje jeg hiver meg på! :D
 
Bjornendre skrev:
Jeg flasket min første IPA i går... Smakte på den da, og den smakte fortreffelig... Klarer snart ikke vente til å prøve den! Satt selvsagt en ny batch med en gang jeg også. Det ble en Stout, og av tidsmangel, og nysgjerrighet ble det en Coopers Stout, og ikke uhumlet ekstrakt og spesialmalt slik IPAen er... Er veldig nysgjerrig på resultatet av begge! Kjenner det kribler etter å sette en til! :D Si ifra hva neste batch blir... Kanskje jeg hiver meg på! :D

Det ble en American Brown Ale  ;)

Den har stått en uke til gjæring  :) så håper den blir bra.

Blir vell et nytt brygg om en ukes tid. Tenker da litt på Stout. Smakte Nøgne sin igår og den var himmelsk  :amen:
 
Allgrain  ;)

Her er oppskriften på APA


Kettle Volume: Boil Duration: Evaporation: Water Volume Added: Final Volume:
Ingredients:
16,79 L (1,050) Efficiency: 75,0% 70 m Attenuation: 75,0% 2,21 L Evap./Hour: 1,89 L 0,0 L
14 L (1,059)
Pale Ale Malt; Weyermann
Crystal Malt VB; Thomas Fawcett
Pale Chocolate Malt VB; Thomas Fawcett
Cascade 2011 VB; Vestbrygg (6,4%) - added during boil, boiled 60 m Cascade 2011 VB; Vestbrygg (6,4%) - added during boil, boiled 15 m Cascade 2011 VB; Vestbrygg (6,4%) - added during boil, boiled 2 m
3400 g (88,3%) 250 g (6,5%) 200 g (5,2%) 20 g (41,7%) 14 g (29,2%) 14 g (29,2%)
Original Gravity: Terminal Gravity: Color: Alcohol: Bitterness:
Analysis:
Original Extract: Attenuation: Terminal Extract:
% Alcohol:
Beer Temp: Priming Agent Rate: Priming Agent Mass: Volumes CO2:
Style:
Recipe
1,059 1,015 42,61 EBC 5,85% 31,8
Apparent
14,58 °P 75,0% 3,78 °P
5,85% ABV
Guideline
1,045 - 1,060 1,010 - 1,016 35,46 - 68,95 4,3% - 6,2% 20,0 - 40,0
14,58 °P Alcohol: 60,0% Carbs:
Real
Weight Calories
16,48 g 113,73 kcal 20,65 g 78,46 kcal 1,45 g 5,78 kcal
Total: 197,97 kcal
Forced Carbonation
7,22 °C 14,89 PSI 2,5
5,83 °P 4,58% ABW
Protein:
Beer Temp: Pressure: Volumes CO2:
Carbonation:
Natural Conditioning
20,0 °C 4,02 g/L 92,22 g 2,5
 
Her er IPA oppskriften. Denne ble veldig bra  :amen:


Kettle Volume: Boil Duration: Evaporation: Water Volume Added: Final Volume:
Ingredients:
16,79 L (1,051) 70 m
2,21 L
0,0 L
14 L (1,062)
Maris Otter Pale Ale Malt VB; Thomas Crystal Malt VB; Thomas Fawcett Cascade 2011 VB; Vestbrygg (6,4%) - Cascade 2011 VB; Vestbrygg (6,4%) - Cascade 2011 VB; Vestbrygg (6,4%) - Cascade 2011 VB; Vestbrygg (6,4%) - Cascade 2011 VB; Vestbrygg (6,4%) -
3700 g (94,9%) 200 g (5,1%) 25 g (15,2%) 35 g (21,2%) 35 g (21,2%) 35 g (21,2%) 35 g (21,2%)
Original Gravity: Terminal Gravity: Color: Alcohol: Bitterness:
Analysis:
Original Extract: Attenuation: Terminal Extract:
% Alcohol:
Beer Temp: Priming Agent Rate: Priming Agent Mass: Volumes CO2:
Fawcett
added during boil, boiled 60 m added during boil, boiled 15 m added during boil, boiled 5 m added during boil, boiled 0,0 m added dry to primary fermenter
Efficiency: 75,0% Attenuation: 75,0% Evap./Hour: 1,89 L
Style:
Recipe
1,062 1,015 25,15 EBC 6,09% 55,8
Apparent
15,13 °P 75,0% 3,93 °P
6,09% ABV
Guideline
1,056 - 1,075 1,010 - 1,018 11,82 - 29,55 5,5% - 7,5% 40,0 - 70,0
Real
Weight Calories
17,15 g 118,31 kcal 21,48 g 81,62 kcal 1,5 g 6,01 kcal
Total: 205,95 kcal
Forced Carbonation
7,22 °C 14,89 PSI 2,5
15,13 °P Alcohol: 59,9% Carbs:
6,06 °P 4,76% ABW
Protein:
Beer Temp: Pressure: Volumes CO2:
Carbonation:
Natural Conditioning
20,0 °C 4,02 g/L 92,22 g 2,5
 
Tilbake
Topp