Er helt fersk i bryggingen. Kan hende det betyr en runde med moppen der jeg har lagra brygget.
Kjøpte bavarian pilsner malt ekstrakt fra brygging.no. Vi fikk også tilsendt overgjær av typen safbrew s-33.
Jeg leste en plass at overgjær kan gjære seg innenfor 15-30 gc.
Vi satte ølet til gjæring på 16 gc. Det var veldig fin aktivitet i begynnelsen. Hadde laga en liten gjærstarter ett par timer før vi helte den i vørteren.Muligens var vi ikke flink nok til å oksidere brygget, etter 4 dager var det ikke liv i gjærlåsen.
Tenkte da den lite kvalifiserte tanken at da flasker man om. Så det gjorde jeg. Og nå bare venter jeg på ett lite brygg-armageddon i boden. Hydrometeret sprakk under kokingen. (hadde det rett i koket...hehe. Skjønte greia med måleglasset i etterkant.) Så jeg fikk ikke målt før eller etter jeg satte brygget til gjæring. .
SPørsmålet mitt er.... Når det ikke er liv i gjærlåsen(litt liv da jeg trykket ned lokket), kan man flaske om, eller er 4 dager alt for lite? Kunne det tenke seg at gjæringen tar seg opp og kan det bli øl av dette?
Kjøpte bavarian pilsner malt ekstrakt fra brygging.no. Vi fikk også tilsendt overgjær av typen safbrew s-33.
Jeg leste en plass at overgjær kan gjære seg innenfor 15-30 gc.
Vi satte ølet til gjæring på 16 gc. Det var veldig fin aktivitet i begynnelsen. Hadde laga en liten gjærstarter ett par timer før vi helte den i vørteren.Muligens var vi ikke flink nok til å oksidere brygget, etter 4 dager var det ikke liv i gjærlåsen.
Tenkte da den lite kvalifiserte tanken at da flasker man om. Så det gjorde jeg. Og nå bare venter jeg på ett lite brygg-armageddon i boden. Hydrometeret sprakk under kokingen. (hadde det rett i koket...hehe. Skjønte greia med måleglasset i etterkant.) Så jeg fikk ikke målt før eller etter jeg satte brygget til gjæring. .
SPørsmålet mitt er.... Når det ikke er liv i gjærlåsen(litt liv da jeg trykket ned lokket), kan man flaske om, eller er 4 dager alt for lite? Kunne det tenke seg at gjæringen tar seg opp og kan det bli øl av dette?