Flasking av Porter ved 1020FG

uggur

Norbrygg-medlem
Har en porter som har stått i 3 uker til gjæring,den kommer ikke lenger ned enn 1020fg.
Kan den flaskes,eller blir det bomben und granaten?
Om så var,kan den karboneres på fat?
 
Den er sannsynligvis ferdig gjæra, men for å være på den sikre siden bør du måle samme SG med et par dagers mellomrom. Hvordan meska du den? Er det mye spesialmalt i den?
 
Antar at den skulle kommet ned mot 1.015, et alternativ er å røre litt forsiktig i karet for å løfte gjæren opp I "suspensjon" og dermed gjært ut litt mere...Hvilken gjær har dere brukt?
 
Her mykje info som mangler. Kva gjær ?
Kva OG ?
Kva var mesketemp ?
Kor mykje spesial korn ?

frå min HTC "smart-tellefon "
 
Antar at den skulle kommet ned mot 1.015, et alternativ er å røre litt forsiktig i karet for å løfte gjæren opp I "suspensjon" og dermed gjært ut litt mere...Hvilken gjær har dere brukt?
Kommer vel an på OG (og gjær). Hvis OG var 80-90 er 20 helt grei utgjæring.

Etter 3 uker er den nok uansett kommet så lavt som den kan komme.
 
Kommer vel an på OG (og gjær). Hvis OG var 80-90 er 20 helt grei utgjæring.

Etter 3 uker er den nok uansett kommet så lavt som den kan komme.
Ikke nødvendigvis, har klart å få ned IBA og Belgisk som hadde stoppet, ned 5-6 poeng med litt røring og øking av temp et par grader (muligens pga dårlig temp kontroll og temp fall islutten av stormgjæring)...
80-90 er vel godt utenfor Portern :)
 
Ikke nødvendigvis, har klart å få ned IBA og Belgisk som hadde stoppet, ned 5-6 poeng med litt røring og øking av temp et par grader (muligens pga dårlig temp kontroll og temp fall islutten av stormgjæring)...
Ok ... ukjent fenomen for meg -
men det gjelder fortsatt mye med brygging :)
80-90 er vel godt utenfor Portern :)
Ikke hvis det er en Imperial Russian Extra Foreign Export Wee Heavy Quadruppel Porter (eller noe sånt) ;)

Tenkte i de baner fordi mitt forrige brygg var en sånn 90ish imp porter/stout :D
 
Det ble ikke målt OG,da sjø,3 ferske bryggere som alle sier at de skal gjøre det,og ingen gjorde det.
Men,vi lærer av tabber og får vel smake tabben nå!
 
Det ble ikke målt OG,da sjø,3 ferske bryggere som alle sier at de skal gjøre det,og ingen gjorde det.
Men,vi lærer av tabber og får vel smake tabben nå!
Fort gjort å glemme saker og ting :) Men vet du forventet OG da? Da vet vi i allefall om dere f.eks. var rundt 40-50 (og i såfall er 20 høyt) eller om det var 80-90 (i såfall er 20 helt normalt).
 
Ok ... ukjent fenomen for meg -
men det gjelder fortsatt mye med brygging :)

Ikke hvis det er en Imperial Russian Extra Foreign Export Wee Heavy Quadruppel Porter (eller noe sånt) ;)

Tenkte i de baner fordi mitt forrige brygg var en sånn 90ish imp porter/stout :D
Ka i svarte?? :)
 
Fort gjort å glemme saker og ting :) Men vet du forventet OG da? Da vet vi i allefall om dere f.eks. var rundt 40-50 (og i såfall er 20 høyt) eller om det var 80-90 (i såfall er 20 helt normalt).
Forventet OG ca.60-70,dessuten var oppskriften til 25l,og vi endte opp med 22l.
Smakte på vørteren etter kjøling,søt og god,kunne tatt en halvliter der og da!
I dag blir porteren flasket okke som!
Oppdatering kommer.......
 
Tilbake
Topp