1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Flasking.

En tråd i 'Romsdal hjemmebryggarlaug' startet av Sviss, 6 Mar 2016.

  1. Sviss

    Sviss
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Molde
    Hei folkens
    Jeg skal snart flaske for første gang,og har noen spørsmål ang dette.
    Har hørt mye snakk om å bruke gelatin for å klarne vørteren. forstår det slik at vørteren skal kjøles ned til ca
    4c før tilsetting av gelatin og så stå kjølig over natta.
    Kan jeg starte flaskingen når vørteren er nedkjølt eller må den få romtemperatur før flasking?
    Har gelatin noe for seg?
    Er det pulver eller plater som er best?
    Er det noe man må ta hensyn til ang gelatin?
     
  2. Mortenpip

    Mortenpip
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lier
    Glem gelatin, flask kald vørter eller glem coldcrash og flask "varmt"
     
  3. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Gelatin har vel bare noe for seg om man coldcrasher og tapper på fat, for så å tvangskarbonere?
    Ser vel ikke for meg at dette er noe større poeng ved naturlig karbonering (sukkerlake) på flaske?
     

Del denne siden