1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Flatt ferdigprodukt

En tråd i 'Brygging' startet av Jon Are Kolstad, 27 Nov 2014.

  1. Jon Are Kolstad

    Jon Are Kolstad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Her snart gjort ti brygg, og noen av de har blitt vanskelig å få til en skumkrone på. En pilsner og nå en brown ale.

    Noen som har noe formening av hva det kan komme av? Kan det kanskje ha noe med mesketemp? skummer bra under kok.
     
  2. aphex79

    aphex79
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ålesund
  3. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Dommer

    Problematisk gjæringsforløp er en typisk årsak til lite eller fraværende skum, noe BYO-artikkelen over også peker på.
     
  4. Jon Are Kolstad

    Jon Are Kolstad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for svar. Når jeg ser tilbake så tror jeg nok det er gjæringsforløpet sin feil ja, litt for kald kjeller når det gjelder noen ales, mens for varmt loft for lager.

    Prøvde dette ut for sekundærgjæring for en pilsner, den ene var i 21 grader, den andre ved 16grader. Viste om viktigheten av temperaturer, men ikke forsøkt det i praksis før.
     
  5. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Risting av kornelius for karbonering kan også være en synder. Da lærte jeg noe nytt igjen :)
     

Del denne siden