For høy gjæringstemperatur - Hva skjer

palve

 
Her er det 30 grader om dagen.. Hva gjør dette med ølet, når snittemperaturen om døgnet er rundt 25 grader og det skal gjæres?

I morgen reiser vi to uker på ferie, og tanken var å ha en dunk ferdig når vi kommer hjem... Usikker nå!
 
Bruk Saison gjær, sett det i et isbad så det tar litt tid for tempen å nå opp til ambient mens dere er borte, og håp på det beste? Selv om den utligningen tror jeg skjer for fort til å være optimal og det blir et kaldt utganskpunkt.

Så varmt er ikke å anbefale, fra starten av. Kan hende noen gjærtyper tåler det, men da må noen med den kjennskapen svare.
 
Vurderer å kjøpe en A/C å sette inn - med de koster 3`på Elkjøp, og blir stående i skapet 51 uker av året :)
 
Det er definitivt ikke verdt å bruke 3 lapper på ett enkelt brygg. Da er det billigere å handle øl på polet i to uker. Dessuten er A/C'en uprøvd, så du vet ikke at den gjør det du tror den skal gjøre.

Har dere brygget det? Hvis ikke så er dette kanskje et tilfelle hvor bryggertålmodigheten kommer til sin plass, at dere venter med å brygge det til etter ferien.
 
Hadde samme problem på Sola i dag, gjærer i et skap i kjelleren som har en ventil.
Så løsningen ble stc-1000, en PC vifte i ventilen og kjøleelement.
Virket fint for meg.:) men selvfølgelig ikke for deg som skal 2 uker på ferie..
ScreenShot114.jpg
 
Tilbake
Topp