Jeg satte en hveteøl den 17. september.
Denne tok helt av under stormgjæringen, og den varte i nesten én uke.
For to uker siden hadde det vært stille i gjærlåsen et par dager, så jeg tok fram hydrometeret. Målingen viste at det var ca klar for flasking, så da planla jeg ny måling og flasking to dager senere. Men i løpet av denne tiden re-startet gjæringsprosessen, og nå er det igjen full fyr i gjæringskaret. Et stykke unna stormgjæringen, men brygget er ganske aktivt for å si det sånn.
Temperaturen har jeg hatt god kontroll på, og brygget har hele veien vært mellom 18-20 grader(var oppe i 21 under stormgjæring).
Gjæren har temp. på 18-22 grader.
I forhold til dette har jeg to spørsmål.
1: Hva er den mest sannsynlige årsaken til at brygget virket ganske ferdig, for så å plutselig sparke igang igjen?
2: Nå som det har gått fem uker, er det noen fare for at hveteølen har stått for lenge i gjæringskaret? Eventuelt tips for å finne ut av dette?
Denne tok helt av under stormgjæringen, og den varte i nesten én uke.
For to uker siden hadde det vært stille i gjærlåsen et par dager, så jeg tok fram hydrometeret. Målingen viste at det var ca klar for flasking, så da planla jeg ny måling og flasking to dager senere. Men i løpet av denne tiden re-startet gjæringsprosessen, og nå er det igjen full fyr i gjæringskaret. Et stykke unna stormgjæringen, men brygget er ganske aktivt for å si det sånn.
Temperaturen har jeg hatt god kontroll på, og brygget har hele veien vært mellom 18-20 grader(var oppe i 21 under stormgjæring).
Gjæren har temp. på 18-22 grader.
I forhold til dette har jeg to spørsmål.
1: Hva er den mest sannsynlige årsaken til at brygget virket ganske ferdig, for så å plutselig sparke igang igjen?
2: Nå som det har gått fem uker, er det noen fare for at hveteølen har stått for lenge i gjæringskaret? Eventuelt tips for å finne ut av dette?